Quantcast

9 λεπτά, 5 γκολ, μόνο Λέβα: Έξι χρόνια από το πιο WTF επίτευγμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Όταν ο Λεβαντόφσκι κατάργησε την λογική

THE NEWSROOM

22 Σεπτεμβρίου 2021

Σαν σήμερα το 2015, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σημείωσε πέντε γκολ σε εννέα λεπτά μπαίνοντας ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο εναντίον της Βόλσφμπουργκ! Ένα μοναδικό επίτευγμα και ρεκόρ που ποιος ξέρει αν και πότε θα καταρριφτεί,  έχει ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν Μονάχου, ενα ρεκόρ ασύλληπτο και εξωπραγματικό που θα μπορούσαμε να πούμε οτι καταργεί και τους νόμους της φύσης και του χρόνου.

Ο Λεβαντόφσκι με τα τρία πρώτα γκολ κατέχει πλέον το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga, καθώς χρειάστηκε μόλις τέσσερα λεπτά. Το παλιό ρεκόρ ανήκει στον Μίκαελ Τένις της Ντούισμπουργκ, που είχε σκοράρει τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά (10΄,11΄,15΄) στο 6-2 επί της Καρλσρούης στις 27/8/1991.

Φυσικά το χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να φτάσει τα τέσσερα (6 λεπτά) και τα πέντε (9 λεπτά) γκολ, αποτελούν ξεχωριστά ρεκόρ. Όπως βέβαια και το γεγονός ότι σκόραρε πέντε φορές προερχόμενος από τον πάγκο και μόνο στο β΄ ημίχρονο. Το πιο WTF επίτευγμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου θα μνημονεύεται εις τους αιώνας των αιώνων.

Μπάγερν Μονάχου και Βόλφσμπουργκ αγωνίζονταν στο «Allianz Arena», με τον Ντάνιελ Καλιγκιούρι να κάνει το «λάθος», όπως αποδείχθηκε αργότερα, και να σκοράρει κάνοντας το 0-1 για το «λύκους» στο 26ο λεπτό, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου. Που να ήξεραν όμως οι καψεροί τι τυφώνας Λέβα θα ακολουθούσε.

Μπαίνοντας αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο, ο «σεληνιασμένος» Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έγραψε ιστορία με τα πέντε γκολ του, που ήταν και άκρως θεαματικά όπως το συνηθίζει άλλωστε μέχρι σήμερα. Ειδικά, το πέμπτο γκολ όμως, ήταν βγαλμένο από τα πιο υγρά όνειρα του κάθε ποδοσφαιρόφιλου εκεί έξω. Γυριστό στην κίνηση, η μπάλα να καρφώνεται με φάλτσο στην γωνία των διχτυών κι ένας Πεπ Γκουαρντιόλα να προσπαθεί να τραβήξει τα μαλλιά που δεν έχει από το σοκ!

Aλλά…αυτός είναι!

Best of internet