Quantcast

Ο μπασκετικός Θεός μας χάρισε Λεμπρόν-Κάρι στα Play In και ήδη περιμένουμε να έρθει η Πέμπτη

Έρχεται η ματσάρα της Άγριας Δύσης

Είχαμε συνηθίσει το διακύβευμα των μαχών μεταξύ του Λεμπρόν Τζέιμς και του Στέφεν Κάρυ να είναι το πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή στο NBA. Oι 2 αστέρες του μαγικού κόσμου άλλωστε, για 4 συνεχόμενα χρόνια που ο ‘βασιλιάς’ αγωνιζόταν με την φανέλα των Cleveland Cavaliers, βρίσκονταν συνεχώς στους τελικούς με τον απολογισμό να είναι 3-1 πρωταθλήματα υπέρ του Στέφανου.

Αυτή την φορά ο στόχος για τους 2 σούπερ σταρ, όχι μόνο δεν είναι το πρωτάθλημα και ένα ακόμη δαχτυλίδι στην συλλογή τους, αλλά με το νέο σύστημα διεξαγωγής των play off, θα μπορούσαμε να πούμε οτι ο χαμένος δεν χάνεται και ο κερδισμένος μπορεί εν τέλει να μην κερδίσει και τίποτα (αν το λούσει στην συνέχεια των play off).

Η νεοσύστατη διοργάνωση του ΝΒΑ, τα Play In, δίνουν την ευκαιρία ακόμα και στον δέκατο της κανονικής σεζόν, να διεκδικήσει μέσω 2 αγώνων την είσοδο του στα Play Off με την μορφή που τα ξέραμε διαχρονικά. Αυτό θα συμβεί αν ο δέκατος κερδίσει τον ένατο σε μονό ματς και αργότερα καταφέρει το ίδιο αποτέλεσμα με τον ηττημένο του ζευγαριού που είναι στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα. Και επειδή είναι λίγο Θωμάς Μάτσιος η περιγραφή, μια εικόνα θα σας βοηθήσει.

Οι Golden State Warriors, με ένα μεγάλο σερί νικών στο τέλος της κανονικής σεζόν και με έναν Στεφ Κάρυ σε εξωγηίνο mode την φετινή χρονιά, κατάφεραν να κατακτήσουν την όγδοη θέση και να αναμετρηθούν στα play in με τους ταλαιπωρημένους από ατυχίες και τραυματισμούς φέτος Λέικερς, που τερμάτισαν με την σειρά τους στην έβδομη. Αυτή την φορά όμως, η ομάδα του Στιβ Κερ θα βρει τους Λυκανθρώπους πλήρεις και αποφασισμένους.

To ζευγάρι Κάρι-Λεμπρόν, μπορεί να έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά αυτό συμβαίνει όχι επειδή οι δυο αστέρες έχουν πέσει αγωνιστικά, αλλά επειδή το μονό παιχνίδι που θα δώσουν δεν κρίνει το πρωτάθλημα. Κατά τα άλλα, ειδικότερα για τον Στέφεν Κάρι, η χρονιά που κάνει είναι εξωπραγματική. Ε-ΞΩ-ΠΡΑ-ΓΜΑ-ΤΙ-ΚΗ.

Όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Λεμπρόν Τζέιμς σε δήλωση του, το βραβείο του ΜVP ανήκει δικαιωματικά στον Κάρυ, αφού ο πόιντ γκαρντ των Warriors, έχει πάρει από το χεράκι την ομάδα του και με 32 πόντους μέσο όρο την φετινή χρονιά, κατάφερε αυτό που δεν περίμενε κανείς. Να τους βάλει σε τροχιά Play Off με ένα κάρο σαπακοειδή και χωρίς την βοήθεια του διόσκουρου του Κλέι Τόμπσον, που έμεινε στα πιτς λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη ο Λεμπρόν Τζέιμς, ξεκίνησε φουριόζος την χρονιά και με ένα ομολογουμένως πλήρες ρόστερ, έδειχνε οτι εκτός από τις πρώτες θέσεις που θα παλέψει η ομάδα του στην δύση, στο ίδιο μήκος κύματος θα κυμανθεί και ο ίδιος , όσον αφορά το βραβείο του MVP της κανονικής σεζόν. Tελικά όμως, τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά για την ομάδα του Λος Άντζελες, αφού ο Άντονι Ντέιβις τραυματίστηκε μεσούσης της χρονιάς και σαν να μην έφτανε αυτό, λίγες εβδομάδες μετά οι Λέικερς έχασαν και τον Λεμπρόν Τζέιμς.

Παρόλα αυτά, αν δεν προκύψουν αναποδιές μέχρι την Πέμπτη τα ξημερώματα που είναι το παιχνίδι των δύο ομάδων, οι Warriors θα αντιμετωπίσουν πλήρεις τους Lakers, πράγμα που σημαίνει οτι η ομάδα του Λ.Α είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της έβδομης θέσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι Warriors θα διεκδικήσουν  την είσοδο τους στα Play Off με τον νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι Γκρίζλις-Σπέρς για να πάρουν τελικά την όγδοη θέση και να αντιμετωπίσουν τους πανίσχυρους φέτος Γιούτα Τζαζ, που τερμάτισαν πρώτοι στην δύση.

Η μάχη Λεμπρόν-Κάρι αναμένεται να καθηλώσει στον καναπέ τους απανταχού φανς του ΝΒΑ ανά τον κόσμο και να κάνει τον Βασίλη Σκουντή να βρέξει τα βρακάκια του μεταδίδοντας το ματς, όπως ΜΟΝΟ αυτός ξέρει. Σε κάθε περίπτωση, την Πέμπτη στις 05.00 τα ξημερώματα καλό είναι να το πάρετε σερί και να μην χάσετε την ματσάρα που έρχεται.

WE FEEL DEVOTION!

 

Best of internet