Quantcast

Άξια πρωταθλήτρια χαρακτήρισε την ΑΕΚ ο Σπόραρ, μάλλον νομίζει ότι βρίσκεται στη Σουηδία

Μετά το χαμένο πέναλτι με Βόλο τώρα αυτό

THE NEWSROOM

13 Ιουνίου 2023

Ο Αντράζ Σπόραρ ήρθε το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό ως εκείνη η ακριβή μεταγραφή που θα αναβαθμίσει την επίθεση της ομάδας. Ο Σλοβάκος συνοδευόταν από έναν χαρακτηρισμό που σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να μην εμπιστεύεστε ποτέ όταν τον ακούτε για επιθετικό. «Καλός παίκτης αλλά δεν έχει το γκολ». Σα να λέμε δηλαδή για έναν οδηγό ότι ξέρει όλους τους δρόμους απ’ έξω αλλά δεν ξέρει να οδηγεί. Η μόνη περίπτωση να σου φανεί χρήσιμος είναι να υπάρχει κάποιος άλλος οδηγός και αυτός να του λέει τους δρόμους. Έτσι και στην περίπτωση επιθετικών που δεν έχουν γκολ και είναι καλοί παίκτες, η μόνη περίπτωση να φανούν χρήσιμοι είναι να υπάρχει και κάποιος άλλος που να βάζει γκολ.

Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού αυτό δεν συνέβη και η αδυναμία του Σπόραρ να στείλει τη μπάλα στο πλεκτό κόστισε. Εκείνος ήταν άλλωστε που αστόχησε και στο πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα με το Βόλο. Ένα πέναλτι που αν είχε μπει ίσως οι «Πράσινοι» να ήταν πρωταθλητές. Αντ’ αυτού το πέναλτι χάθηκε και η κούπα κατέληξε στην ΑΕΚ. Σαν να μην είχε κάνει ήδη αρκετά, ο Σπόραρ είπε σε συνέντευξή του ότι η Ένωση ήταν άξια πρωταθλήτρια.

«Είχα μία πολύ επιτυχημένη σεζόν στον Παναθηναϊκό, η πρώτη μου στην Ελλάδα. Ήμουν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Παλέψαμε μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα. Για αρκετό καιρό ο Παναθηναϊκός δεν είχε καταφέρει κάτι τέτοιο. Ήμασταν μπροστά όλη τη σεζόν, υπήρχε μία ευφορία. Χάσαμε όμως βαθμούς στα playoffs και λίγη από την τύχη μας. Η ΑΕΚ ήταν η άξια πρώτη. Εν κατακλείδι ήταν καλή η δεύτερη θέση και η πρόκριση στα προκριματικά του Champions League. Φυσικά και υπάρχει πικρία για το ότι χάσαμε το πρωτάθλημα, αφού για εννέα μήνες ήμασταν πρώτοι. Μπορεί του χρόνου να τα καταφέρουμε».

Με αυτή τη δήλωση ο Σπόραρ επιβεβαίωσε ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, αφού νομίζει ότι ζει σε μια χώρα που μπορείς να παραδεχτείς τον αντίπαλο. Τα ψωμιά του στην κορυφαία λίγκα της Ευρώπης είναι μετρημένα αν συνεχίσει έτσι.

Best of internet