Quantcast

Με άγιο Βίντα και συγκλονιστικό λούσιμο Γιόνσον η ΑΕΚ πήρε γκρανκινιολικό Χ με Άγιαξ και παρέμεινε πρώτη στον όμιλο-κόλαση

Ρεκόρ χριστοπαναγίας για την Opap Arena στη χαμένη ευκαιρία του Δανού

THE NEWSROOM

6 Οκτωβρίου 2023

Ήταν ένα ματς πρόκληση που αν η ΑΕΚ κέρδιζε θα μίλαγε για πρόκριση με άλλον αέρα. Η νίκη τελικά δεν ήρθε, όμως η ΑΕΚ έδειξε ξανά ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ο φτωχός συγγενής του ομίλου. Στο πρώτο ημίχρονο οι σαΐτες του Άγιαξ στην επίθεση έβαλαν δύσκολα στην άμυνά της αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν εκεί όσες φορές κι αν χρειάστηκε. Το γκολ το έφαγε με πέναλτι στο οποίο και πάλι έπεσε σωστά. Το 0-1 του ημιχρόνου σε συνδυασμό με την μέτρια εμφάνιση και την ευκολία που η ΑΕΚ έτρωγε φάσεις πίσω προβλημάτισε την Opap Arena, όμως το δεύτερο ημίχρονο ήταν μια άλλη ιστορία.

Η ομάδα του Αλμέιδα μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, πάτησε τον Άγιαξ και μετά από μπόλικες χαμένες ευκαιρίες ισοφάρισε με τον άγιο Βίντα. Ο Νορντίν Άμραμπατ έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό γιατί τον πονούσε το δεξί και ο Κροάτης κάρφωσε τον Άγιαξ από κοντινή απόσταση. Η ΑΕΚ θα μπορούσε κάλλιστα την ανατρόπα αν ο Γιόνσον δεν κατάφερνε να σημαδέψει τον τερματοφύλακα από μισό μέτρο ενώ πρώτα τον είχε ξαπλώσει. Το χινάρι της Μαρσέιγ με την Μπράιτον δεν χάλασε καθόλου τους κιτρινόμαυρους που με 4 βαθμούς παραμένουν το αφεντικό του πιο δύσκολου ομίλου της διοργάνωσης και δείχνουν ότι στα δύο παιχνίδια με τους Γάλλους μπορούν να κλειδώσουν την παρουσία τους στην Ευρώπη και μετά τον Γενάρη.

Best of internet