Quantcast
ADVERTORIALS

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ: Marvel Cinematic Universe ή DC Extended Universe;

Για το στέμμα του καλύτερου αυτή τη φορά δε συγκρούονται δύο ταινίες ή σειρές, αλλά δύο ολόκληροι κόσμοι


THE NERDSTREAM · 3 Αυγούστου 2020

Μερικές φορές, η σύγκρουση είναι απλά αναπόφευκτη. Τα επιχειρήματα δεν πιάνουν, τα πνεύματα είναι οξυμένα, το να λύσουμε τις διαφορές μας με άλλα μέσα η μόνη πιθανή οδός. Πόλεμος πατήρ πάντων, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μην πάει το μυαλό σας σε διεθνείς σχέσεις και άλλα τέτοια βαρετά πράγματα, αναφερόμαστε στις μεγάλες μάχες της ποπ κουλτούρας και πάνω απ’όλα στις μονομαχίες της: Κοινώς, στα Μεγάλα Διλήμματα, που ευτυχώς λύνονται με τη βοήθεια του Waver. Γιατί καμία φορά απλά δεν μπορείς να πεις ότι και οι δύο σειρές/ταινίες είναι εξίσου καλές!

Πόσο μάλλον όταν συγκρούονται δύο ολόκληροι κόσμοι, με τις αμέτρητες ιστορίες τους και τους άπειρους πρωταγωνιστές τους. Μιλάμε φυσικά για το DC Extended Universe και το Marvel Cinematic Universe. Τα δύο σύμπαντα ξεκίνησαν από τα κόμιξ αλλά έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια απόβαση στη μεγάλη οθόνη, χαρίζοντας μας άφθονες ώρες υπερηρωικής (και όχι μόνο) δράσης. Ποιος θα κέρδιζε στον υπέρτατο Πόλεμο των Κόσμων;

Μιλώντας για το DC Extended Universe, πολλοί θα πίστευαν ότι τα ονόματα των Batman και Superman θα έληγαν οποιαδήποτε συζήτηση. Ο δεύτερος είναι το συνώνυμο του superhero, ενώ ο πρώτος και οι ιστορίες του είναι η έμπνευση για μερικές από τις πιο φαντασμαγορικές ταινίες που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο genre (και όχι μόνο). Για να μην αναφερθούμε στην ταινία που είτε τον γουστάρετε είτε όχι, μονοπώλησε τη συζήτηση πέρσι: Τον Joker.

Όχι ότι η Marvel και τo Cinematic Universe της υστερούν. Και μόνο η σειρά των Avengers είναι ένα πανίσχυρο επιχείρημα – στην πραγματικότητα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς μια χαρά ότι οι Avengers έχουν από μόνοι τους ένα δικό τους cinematic universe. Αν τώρα δεν σας φτάνουν αυτοί, έχουμε Iron Man, Spiderman, Thor, Guardians of the Galaxy… στην πραγματικότητα, το πιο δύσκολο απ’ όλα είναι θυμηθείς όλους τους χαρακτήρες που απαρτίζουν το MCU!

Ήρθε λοιπόν η ώρα της μάχης. Με τη βοήθεια του Waver app, ψηφίστε το καλύτερο Universe και βοηθήστε να πάρει τέλος ο πόλεμος των κόσμων:

Best of internet