Quantcast

Κι όσο υπάρχουν οπαδοί σαν τον Κυρ Στέλιο, ΚΑΜΙΑ ομάδα δεν έχει να φοβάται ΚΑΝΕΝΑΝ

Όταν το μοναδικό γιατρικό είναι να βλέπεις την ομάδα σου

Γιάννης Καραμίχος

23 Σεπτεμβρίου 2021

«Μόλις έμαθε ότι βγαίνει την Τετάρτη από το νοσοκομείο γυρίζει και μου λέει εντελώς συνωμοτικά: “Εγώ αύριο θα έρθω στο γήπεδο”. Τον κοιτάζω και λέω από μέσα μου ‘δεν μπορώ να του πω όχι’. Τελικά, του είπα ‘θα δούμε κ. Στέλιο’. Μόλις βγήκε πήγε σπίτι και λίγη ώρα μετά μου λέει στο τηλέφωνο ‘δεν μπορώ, πνίγομαι εδώ, θέλω να έρθω γήπεδο’». Τα λόγια της Ανθής Παπακώστα για τον Στέλιο Σεραφείδη συγκινούν, αυτό που συγκινεί όμως περισσότερο είναι η ξεχωριστή περίπτωση του ίδιου του Στέλιου Σεραφείδη.

Πρωταθλήματα, δόξες, πέτρινα χρόνια, υποβιβασμός, συνθέτουν ένα σκηνικό ΟΛΟ ΑΕΚ. Για πολλούς οι δύο πρώτες συνθήκες, αποτελούν και τον μοναδικό κινητήριο μοχλό για την οπαδική τους ενασχόληση. ‘Έλα μωρέ τώρα μας κοροιδεύει ο Μελισσανίδης, τι να κάτσω να δω; Όταν φτιάξει ομάδα θα ξαναασχοληθώ’. Για τον Κυρ Στέλιο όμως δεν υπάρχουν τέτοιες δικαιολογίες. Το μυαλό, η καρδιά και τα συναισθήματα του για την ΑΕΚ, είναι ανεξάρτητα από νίκες και οι επιτυχίες, έχουν λοκάρει απλά στα τρία αυτά γράμματα.

Ο Κυρ Στέλιος έχει φτάσει αισίως τα 86 χρόνια. Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. Έκτοτε κι αφού η καριέρα του έφτασε στο τέλος της, η επαγγελματική του ιδιότητα ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έδωσε την θέση της στην οπαδική. Και θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι να κατορθώσει να μπει στο καινούριο γήπεδο, όπως ο ίδιος με δάκρυα έχει εξομολογηθεί.

Ο Στέλιος Σεραφείφης αντιμετωπίζει εδώ και λίγο καιρό ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, που τον ανάγκασε να νοσηλευτεί για κάποιες μέρες στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, εκεί οπού έλαβε τις απαραίτητες θεραπείες για την ανάρρωση του. Αφού τις ολοκλήρωσε με επιτυχία,  ρώτησε τους γιατρούς αν μπορεί να πάει στο ΟΑΚΑ για να δει τους «κιτρινόμαυρους» κόντρα στη Λαμία. To μυαλό του βρισκόταν συνέχεια στην αγαπημένη του ομάδα.

Η απάντηση από τους θεράποντες ιατρούς ήταν κατηγορηματικά αρνητική, καθώς η ξεκούραση του σε αυτή την ηλικία και μάλιστα έπειτα από θεραπεία, είναι επιβεβλημένη. Που να ήξεραν όμως οτι το μοναδικό γιατρικό για την περίπτωση του κυρ Στέλιου είναι να πάει στο γήπεδο και να δει από κοντά την ΑΕΚ; Μολονότι έλαβε αρνητική απάντηση λοιπόν, εκείνος πήγε κανονικά στο Ολυμπιακό Στάδιο, όπου, οι φίλοι της «Ένωσης» είχαν κρεμάσει πανό για τον 86χρονο παλαίμαχο, το οποίο γράφει: «Και δεν φοβάται η ΑΕΚ κανέναν, όσο υπάρχουν Ενωσίτες σαν εσένα!».

Μάλιστα από τα μεγάφωνα του ΟΑΚΑ ακούστηκε και το μήνυμα του Στέλιου Σεραφείδη, το οποίο το έγραψε ο ίδιος πριν πάει στο γήπεδο:

Κύριε πρόεδρε Μελισσανίδη, σας ευχαριστώ όπως και το επιτελείο των γιατρών του κ. Πάρη Κοσμίδη και τους συνεργάτες του. Αδέρφια ΑΕΚτζήδες, θεώρησα σωστό από αυτό το βήμα της ΑΕΚ για αυτή τη μικρή επανάσταση προς το πρόσωπό μου να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για το μεγαλείο της ψυχής σας. Μου δώσατε λίγη ζωή και είμαι καλύτερα! Πάμε όλοι μαζί για την ΑΕΚΑΡΑ  μας

Οι τρεις βαθμοί ήρθαν τελικά για την ομάδα της Ένωσης, αφού ο Αραούχο πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με ωραίο σουτ στο δεύτερο ημίχρονο και σύσσωμο το επιτελείο και οι παίχτες της ΑΕΚ, αφιέρωσαν αυτή την νίκη στον εμβληματικό Στέλιο Σεραφείδη. Ήταν όμως το αποτέλεσμα, αυτό που έδωσε πνοή και χαρά σε έναν άνθρωπο που μόλις βγήκε από το νοσοκομείο; Για πολλούς θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως ναι.

Για τον κυρ Στέλιο, έναν θεματοφύλακα των αξιών που πρεσβεύει η ΑΕΚ, έναν ανιδιοτελή οπαδό που του αρκεί απλά να βλέπει την ομάδα του για να παίρνει ζωή,  ανεξάρτητα από νίκες και πανηγύρια, είμαστε σίγουροι πως το να κάθεται απλά στο καρεκλάκι του και να παρακολουθεί την ομάδα που λατρεύει από μικρό παιδάκι, φτάνει και περισσεύει. Γιατί όπως έγραφε και το πανό που αναρτήθηκε από τον κόσμο της ΑΕΚ, όσο υπάρχουν οπαδοί σαν τον Στέλιο Σεραφείδη, ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ δεν έχει να φοβάται ΚΑΝΕΝΑΝ.

Περαστικά Ογκόλιθε!

 

 

 

Best of internet