Quantcast

Ethnofest: Το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας αρχίζει τις online και δωρεάν προβολές

Εγκαινιάζοντας αύριο την 11η και ιδιαίτερη – διαδικτυακή – του έκδοση

THE NERDSTREAM

25 Νοεμβρίου 2020

Το Ethnofest, δηλαδή το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας, φτάνει στην 11η και ειδική έκδοσή του μια χρονιά που όλα όσα γνωρίζαμε έχουν αλλάξει και ένα νέο παράδειγμα βρίσκεται σε πράξη. Μέσα στο απρόβλεπτο 2020 που η σταθερότητα αποτελεί πλέον συνθήκη πολυτελείας, το φεστιβάλ παραμένει συνεπές στο ραντεβού με το κοινό του και επιστρέφει σε μια επιμελημένη διαδικτυακή εκδοχή του με 40 ταινίες και παράλληλες εκδηλώσεις από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Η αίσθηση του βιωμένου χρόνου έχει αλλάξει, η συλλογική εμπειρία που μας παρέχει η επιτόπια, σύγχρονη και διαδραστική συνύπαρξη δεν είναι πλέον δεδομένη, ο εθνογραφικός κινηματογράφος όμως δηλώνει στιβαρά την παρουσία του και μας παρέχει μια πλατφόρμα για ουσιαστικές συζητήσεις ως μέσο έρευνας, έκφρασης και αποτύπωσης του κόσμου γύρω μας και μέσα μας.

Η φετινή έκδοση προσαρμόζεται στις τρέχουσες συνθήκες, όντας διαθέσιμη σε μια δωρεάν online πλατφόρμα, κι αναγνωρίζει τη σημασία της απουσίας της φεστιβαλικής – δια ζώσης – συνθήκης, επιδιώκει όμως παράλληλα τη συμμετοχικότητα και την απόλαυση της θέασης ταινιών από όλο τον κόσμο, μια στιγμή που η ανάγκη για εξωστρέφεια μοιάζει επιτακτική.

Δείτε εδώ τον τρόπο που μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν και online το φεστιβάλ, ενώ μην παραλείψετε να τσεκάρετε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Και καλές προβολές ευχόμαστε.

Best of internet