Quantcast

Χαμένη ταινία του Disney με τον πρόγονο του Mickey Mouse ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία μετά από 90 χρόνια

Την είχε αγοράσει ένας πιτσιρικάς για 6 δολάρια

THE NERDSTREAM

16 Νοεμβρίου 2018

Το Neck ‘n’ Neck, λοιπόν, μια animated ταινία μικρού μήκους που σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Walt Disney το 1928 ανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία. To ασπρόμαυρο ταινιάκι, που θεωρούταν χαμένο μέχρι στιγμής, είχε στον πρωταγωνιστικό ρόλο τον χαρακτήρα Oswald the Lucky Rabbit, δηλαδή λίγο-πολύ τον πρόγονο του Mickey Mouse που είχε δημιουργήσει την προηγούμενη χρονιά για λογαριασμό της Universal.

Βέβαια, η ταινία δεν ήταν ακριβώς χαμένη τελικά. Σύμφωνα με το χτεσινό ρεπορτάζ του Telegraph, ο Ιάπωνας Yasushi Watanabe είχε αγοράσει το φιλμ το 1928 από μια αγορά παιχνιδιών στην Osaka όταν ήταν έφηβος, και μέχρι σήμερα δεν είχε συνειδητοποιήσει πως είχε στην κατοχή του κάτι τόσο σπάνιο. Ο 84χρονος σήμερα Watanabe κατάλαβε την αξία του Neck ‘n’ Neck όταν διάβασε το βιβλίο Oswald the Lucky Rabbit: The Search for the Lost Disney Cartoons και συνειδητοποίησε πως ένα από αυτά τα χαμένα καρτούν του Disney βρίσκεται μέσα στο σπίτι του.

Τα Walt Disney Archives επιβεβαίωσαν ότι πράγματι πρόκειται για ένα από τα χαμένα φιλμ, κι η διευθύντριά τους,  Becky Cline, δήλωσε ενθουσιασμένη για την ανακάλυψη του Neck ‘n’ Neck. Για την ιστορία, τα δικαιώματα του Oswald πάρθηκαν άγαρμπα από τον Disney από τους παραγωγούς του studio, κάτι που τον οδήγησε στη δημιουργία ενός χαρακτήρα-αντικαταστάτη. Και κάπως έτσι, το Νοέμβριο του 1928, δημιουργήθηκε ο Mickey Mouse.

Best of internet