Quantcast
ORIGINALS

Όλες οι στολές από το παραδοσιακό Ελληνικό My Style Rocks της Γιάννας Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη

Η Γιάννα Αγγελοπούλου λογικά έχει βάλει σκοπό να φορέσει μια παραδοσιακή στολή για κάθε ένα από τα 200 χρόνια από το 1821


THE NEWSROOM · 14 Μαΐου 2021

Όλες τις στολές του Λυκείου Ελληνίδων φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να φορέσει η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Ναι, το θυμόμαστε ότι φέτος είναι 2021 και 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τέτοια. Όμως είναι φανερό ότι κάπου εκεί στο βάθος, κρύβεται ένα achievement που η Γιάννα της Ελλάδας προσπαθεί να κάνει unlock.

Για παράδειγμα, κατά τα εγκαίνια της επετειακής έκθεσης της Βουλής των Ελλήνων, η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» πήγε συνδυάζοντας τα κανονικά της ρούχα με μια φλοκάτα Ζαγορίου, έναν αμάνικο επενδύτη 19ου αιώνα. Για την ιστορία, συμπληρώθηκε με μία ασημένια πόρπη η οποία πάταγε πάνω σε ένα φουλάρι που έγραφε 1821 – 2021.

Ναι, δεν είναι το ίδιο με τη λεγόμενη φλοκάτη:

Γ. Κονταρίνης / EUROKINISSI

Γ. Κονταρίνης / EUROKINISSI

Γ. Κονταρίνης / EUROKINISSI

Πριν λίγες μέρες, στη Νάουσα, η κ. Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη πήγε με άλλο outfit. Όπως διαβάζουμε φόρεσε ένα «Evzon Military jacket, εμπνευσμένο από τη μη-τελετουργική χειμερινή στολή που φορούν οι Εύζωνες, τον μπλε Ντουλαμά»:

Στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος κ. Καρανικόλας προσέφερε αναμνηστικό δώρο ένα ακόμη fashion item με αναφορές 1821-2021: Το μακρύ γιλέκο «Πισλί». Ναι, έτσι λέγεται, τι θέλετε τώρα:

Στη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών για την 25η Μαρτίου, αλλά και στην εκδήλωση της Πινακοθήκης, είχε φορέσει κάτι που λέγεται «πιρπιρί», δηλαδή έναν γυναικείο ντουλαμά από τα Γιάννενα:

Στην ίδια την παρέλαση όμως έβαλε κάτι ελαφρώς διαφορετικό, αν και παρεμφερές:

Eurokinissi

Papadakis Press

Μία άλλη φολκ στολή φορέθηκε στην Άμφισσα, στον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης του Κάστρου των Σαλώνων στις 10 Απριλίου του 1821. Εκεί, η Μπουμπουλίνα της νέας χιλιετίας φόρεσε «πουκάμισο με κεντητά πανωμάνικα και κατωμάνικα από «τζάκο» Βοιωτίας και μία ασημένια πόρπη με σμάλτο»:

Στις δε εκδηλώσεις προς τιμήν της Εξόδου του Μεσολογγίου στα τέλη Απριλίου, η Γιάννα φόρεσε ένα ταπεινό χρυσό γιλεκάκι:

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Αγγελοπούλου μπορεί να συνδυάσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Όπως το συνολάκι παραδοσιακό γιλέκο και τζιν παντελόνι που φόρεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Θεσσαλίας και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο:

Στο δε μνημόσυνο των Βενιζέλων στα Χανιά στα τέλη Μαρτίου, η Γιάννα ντύθηκε ανάλογα:

Σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου, η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα. Εκεί πήγε με γιλέκο και πόρπη παραδοσιακής στολής της Μακεδονίας, και μάλιστα πέταξε και μια διδακτική μπηχτή σε έναν δημοσιογράφο που τη ρώτησε σχετικά:

Αυτό που φυσικά θα μείνει αξέχαστο, είναι η αποδομημένη φουστανέλα με την οποία επισκέφτηκε τη Μάνη τον Μάρτιο:

Όπως καταλαβαίνετε, το παρακάτω σχόλιο μοιάζει όλο και πιο προφητικό:

Best of internet