Quantcast
POLITIX

Μόνιμη συνοδεία αστυνομικών έχει τώρα ο Μένιος Φουρθιώτης που κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση

Η προσαγωγή του γνωστού παρουσιαστή μετατράπηκε σε σύλληψη με σημαντικές κατηγορίες


THE NEWSROOM · 28 Απριλίου 2021

Μία ακόμα τελείως 2021 εξέλιξη που αποδεικνύει ότι ολόκληρη η πραγματικότητά μας είναι ριάλιτι είχαμε χτες, αγαπητές φίλες και φίλοι. Ο γνωστός δημοσιογράφος, παρουσιαστής, διασκεδαστής και εσχάτως προτεζέ της ΕΛΑΣ, Μένιος Φουρθιώτης, προσήχθη μαζί με άλλα δύο άτομα στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, στη συνέχεια συνελήφθη και τελικά κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, μαζί με τους άλλους τρεις συλληφθέντες ποινικούς.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη μετά τα πρώτα ευρήματα της έρευνας των αρχών. Από αυτά προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο κ. Φουρθιώτης επικοινωνούσε μέσω γραπτών μηνυμάτων με δύο από τους ποινικούς ακόμη και τη στιγμή που γινόταν η περίφημη επίθεση με Καλάσνικοφ στο σπίτι του. Οι δύο άνδρες έχουν συνδεθεί με την ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αγνώστων και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στον Διόνυσο, τόσο μέσω καλύκων όπλου όσο και (ο ένας τουλάχιστον) μέσω ανίχνευσης DNA σε σακίδιο το οποίο βρέθηκε στο σημείο της συμπλοκής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, ο εν λόγω άνδρας στο παρελθόν είχε συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών. Οι δύο συλληφθέντες ποινικοί φέρονται να ανέφεραν στην Ασφάλεια ότι ο παρουσιαστής τους προσέγγισε για να σκηνοθετήσουν επίθεση με πυροβολισμούς στο σπίτι του. Όσον αφορά τους κάλυκες Καλάσνικοφ, οι έρευνες δείχνουν ότι οι επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη και στην ομάδα ΔΙΑΣ έγιναν με τα ίδια όπλα.

Ο δε τρίτος άνδρας που συνελήφθη είναι ο αδερφός του ενός εκ των δύο ανδρών, ο οποίος τους βοήθησε να κρύψουν τη μοτοσικλέτα με την οποία το έσκασαν μετά τους πυροβολισμούς εναντίον της ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με τους δύο άνδρες, ο Μένιος Φουρθιώτης τους γνώριζε καλά, διότι στο παρελθόν τους είχε χρησιμοποιήσει ως σεκιούριτι. Ένας από τους λόγους που καρφώθηκαν οι δύο ποινικοί είναι ότι κοντά στο σημείο που πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών πέταξαν ένα τσαντάκι, το οποίο τους κάρφωσε στην ΕΛΑΣ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ώστε να καταρτιστεί το κατηγορητήριο:


Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο σκηνοθεσίας επίθεσης με ηθικό αυτουργό τον Μένιο Φουρθιώτη είχε καταγγελθεί πριν από λίγες ημέρες από τον Κώστα Βαξεβάνη. Η ίδια καταγγελία έκανε λόγο και για κάτι πολύ σοβαρότερο, δηλαδή ένα συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του.

Όπως ανέφερε η καταγγελία του Κ. Βαξεβάνη:

«Ας ξεκινήσουμε με τα πραγματικά γεγονότα.

Το απόγευμα της 6ης Απριλίου του 2021, με επισκέφθηκε στα γραφεία του Documento, κάποιος κύριος ο οποίος θέλησε να με ενημερώσει για έναν κίνδυνο που διέτρεχα. Δέχθηκα να μιλήσουμε, παρουσία του συναδέλφου Βαγγέλη Τριάντη. Στη συνάντησή μας που διήρκησε μία ώρα και τρία λεπτά, μας είπε πως ο Μένιος Φουρθιώτης, για τον οποίο μόλις είχαμε κάνει σοβαρές αποκαλύψεις στην εφημερίδα, αναζητούσε στην «πιάτσα» κάποιον, για να εκτελέσει συμβόλαιο γι αυτόν. Το συμβόλαιο προέβλεπε να πυροβολήσει το σπίτι του Φουρθιώτη προκειμένου να δείξει ότι κινδυνεύει, αλλά και να χτυπήσει εμένα και έναν ακόμη δημοσιογράφο του οποίου δεν θυμόταν το όνομα. Για το λόγο αυτό απευθύνθηκε σε κάποιον τύπο της νύχτας με το ψευδώνυμο «Ταρίφας», ο οποίος αρχικώς έδειξε απρόθυμος.

Οι πληροφορίες που μας δόθηκαν δε μπορούσαν να αξιολογηθούν και έτσι μείναμε στην καταγραφή τους. Ωστόσο, ο Βαγγέλης Τριάντης, σε επικοινωνία που είχε για άλλα θέματα με την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Γεωργακοπούλου, την ενημέρωσε για τις πληροφορίες που είχαμε δεχθεί. Ήταν ξεκάθαρο πως δε μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε νομική αξιοποίηση, παρά μόνο αν η πηγή μας αποφάσιζε να καταθέσει στην Εισαγγελία. Εκτός από την άτυπη ενημέρωση προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας, θεώρησα πως καλό ήταν να ενημερώσω τους δικηγόρους μου και δύο ακόμη συναδέλφους εκτός του Βαγγέλη Τριάντη.

Το βράδυ της 17 Απριλίου, ένας κουκουλοφόρος, γάζωσε επιδεικτικά μπροστά στις κάμερες, το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη. Ήταν ωστόσο προσεκτικός να μην προκαλέσει ζημιές στο σπίτι αυτό καθ αυτό, ή στα πρόσωπα που ήταν μέσα, αλλά να περιοριστεί στον… μαντρότοιχο.»

Ο σερίφης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απαντήσει ότι η καταγγελία του κ. Βαξεβάνη αντιμετωπίζεται σοβαρά από την ΕΛΑΣ:

«Αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη περί απειλών κατά της ζωής του, λήφθηκαν πρόσθετα μέτρα προστασίας του. Ήδη από χθες, με εντολή μου ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε μαζί του. Σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές η υπόθεση διερευνάται.»

Μήπως τελικά η φρουρά στο σπίτι του Φουρθιώτη ήταν για να προστατεύει την κοινωνία από αυτόν; Κάμερα σε μας.

 

Best of internet