Quantcast
THE STREAM

Aεροπλάνο κάνει αναγκαστική προσγείωση επειδή ένας ήρωας αρνήθηκε να σταματήσει να πέρδεται

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης στην ιστορία


THE NEWSROOM · 17 Φεβρουαρίου 2018

Σε μια περίπτωση που υπό όρους θα μπορούσε να θεωρηθεί τρομοκρατική επίθεση, ένας πιλότος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση επειδή ένας επιβάτης δε μπορούσε να σταματήσει να κλάνει. Η πτήση, η οποία ξεκίνησε από το Ντουμπάι με προορισμό το Άμστερνταμ, διακόπηκε μετά από έναν καβγά που ξέσπασε όταν ένας ηλικιωμένος αρνήθηκε να σταματήσει την παραγωγή αερίων, με αποτέλεσμα η πτήση να σταματήσει άδοξα στη Βιέννη.

Το μπακακάο ξεκίνησε όταν δύο Ολλανδοί που πέταγαν με την πτήση της Τρανσάβια και κάθονταν δίπλα στον ηλικιωμένο του ζήτησαν να το κόψει και γκρίνιαξαν στους αεροσυνοδούς. Παρόλα αυτά, ακόμη και μια άμεση διαταγή του πιλότου δεν κατάφερε να σταματήσει την υπέρμετρη παραγωγή αερίων.

Ο απολογισμός αυτής της κατάστασης ήταν τελικά η πτήση να κάνει αναγκαστική προσγείωση το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βιέννης στην Αυστρία. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, η αυστριακή αστυνομία τελικά επενέβη με τη βοήθεια σκυλιών και έβγαλε σηκωτούς τέσσερις υπόπτους από το αεροπλάνο, καθώς ο πιλότος είχε αναφέρει πως ο καυγάς των επιβατών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Τελικά ήταν ο ασταμάτητος υπέρβαρος ηλικιωμένος, οι δύο νεαροί Ολλανδοί που ξεκίνησαν τον καβγά μαζί του και δυο φαινομενικά άσχετες τύπισσες που κάθονταν εκεί δίπλα αυτοί που αναγκάστηκαν να δώσουν λογαριασμό στις αρχές. Η δε Τρανσάβια σίγουρα έχει πλέον στο βιογραφικό της μία από τις πιο ασυνήθιστες περιπτώσεις αναγκαστικής προσγείωσης.

 

Οι άτυχοι επιβάτες πάντως όχι μόνο αντιμετωπίζουν την απαγόρευση των ταξιδιών με την εταιρεία από εδώ και πέρα, αλλά η Τρανσάβια εξετάζει και το αν μπορεί να αποσπάσει από αυτούς το κόστος της αναγκαστικής προσγείωσης. Αρκετά θλιβερή εξέλιξη για μια απλή περίπτωση  εξαερισμού.

(πηγή)

Best of internet