Quantcast
THE STREAM

Σε Άγιο Ψυγειάκι έβαλαν το λείψανο παπά στη Λάρισα, επειδή το καλοκαίρι θέλει δροσιά

Ειδικό φέρετρο – ψυγειάκι, για να είναι ο πάτερ κρύος όσο η μπύρα


THE NEWSROOM · 14 Ιουλίου 2018

H λατρεία μιας γνωστής και (εκλεκτής) μερίδα του Ελληνικού Λαού για τα λείψανα διάφορων βαθμοφόρων της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι πλήρως καταγεγραμμένη – σχεδόν τόσο καλά όσο το πόσο επιτυχημένη μπίζνα είναι τα διάφορα λειψανοexpo για τα παγκάρια των εκκλησιών. Ένας τόσο successful τομέας της οικονομίας δε θα μπορούσε παρά να τηρεί και τα τελευταία ευρωπαϊκά στάνταρντς και αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε και στην περίπτωση της περιφοράς του σκηνώματος του Μακαριστού Κυρού Ιγνατίου στη Λάρισα.

Όπως διαβάζουμε στο ekklisiaonline , οι στενοί συνεργάτες του Μακαριστού αγίου (δεν είμαστε σίγουροι πιο είναι ο ανώτερος βαθμός) είχαν προβληματιστεί με την κωλοζέστη, γιατί δε μιλάμε απλά για Ιούλιο στην Ελλάδα, αλλά για Ιούλιο στη Λάρισα. Έτσι, το σκήνωμα εξετάστηκε από την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία αποφάσισε να μπει ο Ιγνάτιος σε ειδικό ψυγειάκι με καπάκι σαν αυτά με τα οποία παίρνουμε μπύρες στην παραλία, προκειμένου να μην υπάρξει κανένα δυσάρεστο σκηνικό όσο θα εκτίθεται για λαϊκό προσκύνημα στο Άγιο Αχίλλιο της Λάρισας.

Δείτε το εκπληκτικό θέαμα:

Να σημειωθεί πως η ιατροδικαστής θα παρέμενε διαθέσιμη στο όλο φεστιβάλ, προκειμένου να διαπιστώσει αν όλα πηγαίνουν καλά με την ψύξη του Μακαριστού ή αν θα χρειαστεί να καταφύγουν σε κάποιο μεγαλύτερο, όπως αυτά τα ψυγεία που έχουν οι χασάπηδες.

Πάντως σε κάθε περίπτωση όλο αυτό δεν αποθάρρυνε το λαϊκό προσκύνημα Μητροπολιτικό Ναό της Λάρισας, όπου ο κόσμος έσκαγε ακόμη και τα ξημερώματα.

 

Ας μην ξεχάσουμε φυσικά την πλούσια ελληνική παράδοση στο σπορ, όπως με την Αγία Ελένη , την Αγία Σοφία της Κλεισούρας και φυσικά την απόλυτη σταρ, Αγία Βαρβάρα.

Best of internet