Quantcast
THE STREAM

Συνεχίζεται το Fame Story Ελλάδας – Ρωσίας, τσακώνονται για το ποιος κάλεσε ποιον τώρα

Μα είναι δυνατόν, ορθόδοξοι να ντουφεκάνε ορθόδοξους;


THE NEWSROOM · 20 Ιουλίου 2018

Ακάθεκτο φαίνεται πως εκτυλίσσεται το διπλωματικό ξεμάλλιασμα μεταξύ της χώρας μας και της μητέρας Ρωσίας μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, για τις οποίες γράφαμε χτες. Ο τεράστιος αυτός γεωπολιτικός κουβάς τον οποίο επισκέφτηκαν οι φίλοι του Άγιου Παΐσιου δεν δείχνει να τελειώνει σύντομα, καθώς οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις αλληλοκατηγορίες, σε συνδυασμό με μια ελάχιστη θέληση να τα ξαναβρούμε σαν ορθόδοξα αδέρφια.

Έτσι, μετά την ακύρωση της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Τσίπρας κάλεσε τον ΥΠΕΞ Κοτζιά σε έκτακτη συζήτηση για το θέμα στο Μαξίμου χτες το απόγευμα. Η κουβέντα αυτή ήταν αρκετά εξπρές για να εγκαταλείψει ο Κοτζιάς μια ημερίδα για τις νομικές πτυχές της συμφωνίας των Πρεσπών και στο Μαξίμου φαίνεται πως ήθελαν να φανούν σκληροί καριόληδες, με στελέχη της κυβέρνηση να δηλώνουν πως «Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας».

Πριν αρχίσουμε σιγά σιγά να ετοιμαζόμαστε για τον πόλεμο με το ξανθό γένος, αξίζει να σημειωθεί πως θέμα συζήτησης έχει γίνει και η επίσκεψη Λαβρόφ, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να δείξουν πως ήταν η άλλη πλευρά που ζήτησε την επίσκεψη του ρώσου υπουργού. Έτσι, οι ίδιοι κύκλοι που μίλησαν σκληρά για εθνική κυριαρχία δηλώνουν επίσης πως ήταν η ρωσική πλευρά που ζήτησε την επίσκεψη του ρώσου ΥΠΕΞ και πως παρά την ακύρωση από τη μεριά της Ρωσίας, ο Λαβρόφ παραμένει καλοδεχούμενος.

Tα πράγματα γίνονται περίεργα όμως με μια χτεσινή ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία σε ανάρτησή της στο Twitter αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Κοτζιά από τα μέσα Μαΐου στη Μόσχα, όπου σύμφωνα με τον Κοτζιά ήταν η ελληνική πλευρά που προσκάλεσε τον Λαβρόφ. Παρότι η ανάρτηση τελικά διαγράφτηκε (ίσως ως δείγμα καλής θέλησης;), το άδειασμα στον Κοτζιά δείχνει πως η φάση δεν έχει ηρεμήσει ακόμη.

Το κλου εδώ είναι πως η επίσκεψη του Λαβρόφ θα γινόταν και για να προετοιμάσει την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, όπου τον έχει καλέσει το μεγάλο αφεντικό που λέγεται Βλάντιμιρ Πούτιν. Εντωμεταξύ την ίδια στιγμή υπάρχουν ερωτήσεις για το όλο ζήτημα από τη μεριά της αντιπολίτευσης, καθώς η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται ακριβώς για ένα καυγά με το γείτονα που σε έβρεξε με το λάστιχο.

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις προφητείες του Παΐσιου, όλο και κάπου θα πέσουν μέσα.

(πηγές: 1, 2)

Best of internet