Quantcast
THE STREAM

Το ορθόδοξο Human Centipede φτιάχτηκε σε λιτανεία Αγίου στην Κεφαλλονιά

Η λιτανεία του Αγίου Γερασίμου θυμίζει εξίσου ορθόδοξη τελετή και ανθρωποθυσίες των Αζτέκων


THE NEWSROOM · 22 Οκτωβρίου 2018

Ένα σκηνικό βγαλμένο από τα πιο υγρά όνειρα του κάθε έλληνα παγανιστή που σέβεται τον εαυτό του έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο στην Κεφαλονιά. Το νησί τιμά τον πολιούχο του Άγιο Γεράσιμο στις 20 Οκτωβρίου, είναι η λιτανεία για πάρτη του Άγιου όμως αυτή που κλέβει την παράσταση, θυμίζοντας κάτι από τη γνωστή θρησκευτική ταινία The Human Centipede.

Το concept είναι ότι το σκήνωμα του Αγίου Γερασίμου μεταφέρεται τριγύρω στο νησί, ενώ η λιτανεία ακολουθείται από μια μεγάλη γιορτή. Η βαρετή αυτή περιγραφή όμως δεν περιλαμβάνει την κομβική λεπτομέρεια: Οι πιστοί ξαπλώνουν στο έδαφος και σχηματίζουν ενώνοντας τα σώματα τους στην κατεύθυνση πόδια με κεφάλι κάτι σαν μεγάλη αλυσίδα από κάμπιες, ενώ το λείψανο περνάει από πάνω τους – μια τελετή που θα μπορούσε να βγάζει το ίδιο νόημα το 2018 στην Κεφαλλονιά το 2018 ή πριν από μια μεγάλη ανθρωποθυσία στην πρωτεύουσα τον Αζτέκων, Τενοτστιτλάν, το 1300.

Να σημειωθεί ότι το τραινάκι με το λείψανο συνοδεύεται από κάτι φοβερές άκυρες κραυγές, το νόημα ή το σκοπό των οποίων το φτωχό μας μυαλό δεν δύναται να κατανοήσει. Το όλο show πάντως φαίνεται αρκετά αρχέγονα παγανιστικό ώστε να εξευμενίσεις τουλάχιστον 4-5 θεότητες ηφαιστείων, οπότε για καλό θα γίνεται.

Δείτε τα βίντεο:

Η Λιτανεία του Αγίου μας απο την νέα Εκκλησία και το πέρασμα της εικόνας πάνω απο τους ξαπλωμένους πιστούς για να πάρουν την ΧΑΡΗ ΤΟΥ λίγο πρίν.ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΦΊΛΟΙ ΜΟΥ !!!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!

Gepostet von Spiros Sakalis am Samstag, 20. Oktober 2018

Δείτε το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου μας να περνά πάνω απο τους πιστούς κατά την μεταφορά ΤΟΥ απο τον παλιό Ιερό Ναό στον Νέο το απόγευμα !!!!!!!!! Βοήθεια μας φίλοι μου,Και του χρόνου !!!!! !!!!!!!!!!

Gepostet von Spiros Sakalis am Freitag, 19. Oktober 2018

Και τις φωτογραφίες από την ανθρώπινη σαρανταποδαρούσα της Κεφαλλονιάς:

Η μεταφορά του Αγίου Σκηνώματος απο την παλιά στην νέα εκκλησία και η λατρεία των πιστων στην Αγια δύναμη του Αγίου…

Gepostet von Spiros Sakalis am Freitag, 19. Oktober 2018

Να σημειωθεί ότι η σαμανική τελετή είχε τους δικούς της υψηλούς καλεσμένους. Ντόπιοι παράγοντες (φορώντας την επίσημη στολή παράγοντα):

Όλοι οι τοπικοί φύλαρχοι των σωμάτων ασφαλείας:

Και φυσικά ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που έκανε τουρ στο νησί:

Σε ποια άλλη χώρα της Ευρώπης μπορείς να δεις έξω από το σπίτι σου τέτοια National Geographic σκηνικά μαζί τον κόσμο που ίσως είναι αύριο πρωθυπουργός;

 

Best of internet