Quantcast
THE STREAM

Την πιο ψύχραιμη δήλωση για το περιστατικό στην Αλβανία έκανε ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Ευτυχώς που υπάρχει και κάποιος να μιλάει για ειρήνη όταν όλοι θέλουν να σφαχτούν


THE NEWSROOM · 29 Οκτωβρίου 2018

Ένα φιλικό, αλλά σαφές μήνυμα ειρήνης και αδελφοσύνης σε ό,τι αφορά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις έδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς και πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επί προεδρίας του δεύτερου στη ΝΔ, Φαήλος Κρανιδιώτης. Η παρέμβαση είχαν σκοπό να επιλύσει με κόσμιο τρόπο την έντονη διαμάχη μεταξύ μερίδων της ελληνικής και της αλβανικής πλευράς, η οποία ανέκυψε μετά τον θάνατο του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτι, κοντά στο Αργυρόκαστρο.

Πιο συγκεκριμένα, οι σχέσεις με τη γειτονική χώρα έχουν πάρει φωτιά από χτες μετά ένα συγκεκριμένο γεγονός σε μειονοτικό ελληνικό χωριό της αλβανικής επικράτειας. Κάτω από συνθήκες που παραμένουν ακόμη αρκετά συγκεχυμένες, και οι οποίες μάλιστα δεν φωτίζονται καθόλου από την παραπληροφόρηση των εθνικιστικών κύκλων των δύο πλευρών, ο 35χρονος ομογενής βρέθηκε αρχικά να διαπληκτίζεται με την αλβανική αστυνομία ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Ο διαπληκτισμός στο χωριό, στο οποίο πραγματοποιούνταν γιορτή για την εθνική επέτειο με την παρουσία πολλών ελλήνων και αλβανών αξιωματούχων, πήρε όμως τελείως διαφορετικές διαστάσεις, όταν ο 35χρονος επέστρεψε οπλισμένος με ένα αυτόματο όπλο τύπου Καλάσνικοφ, με το οποίο πυροβόλησε στον αέρα και σύμφωνα με τους αστυνομικούς, και κατά των ίδιων. Να σημειωθεί εδώ πως μια εκδοχή που αναφέρει πως ο διαπληκτισμός έγινε για το ανέβασμα ή το κατέβασμα κάποιας ελληνικής σημαίας, δεν επιβεβαιώνεται τελικά τόσο από παρόντες της ελληνικής πλευράς όσο και από την ανακοίνωση της ελληνικής και της αλβανικής αστυνομίας.

Βουλιαράτι

Τελικά το θέμα λύθηκε δυστυχώς αιματηρά, όταν η καταδίωξη του οπλισμένου 35χρονου έξω από το χωριό από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας έληξε με τους δεύτερους να τον πυροβολούν και να τον σκοτώνουν. Όπως και να΄χει, ενώ βρισκόμαστε σε αναμονή για να εξακριβωθεί το τι ακριβώς έγινε και οι παθιασμένες δηλώσεις που θέλουν πόλεμο εδώ και τώρα για να πάρουμε το αίμα μας πίσω φουντώνουν, βρέθηκε ο Φαήλος Κρανιδιώτης για να φέρει την πίπα της ειρήνης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κρανιδιώτης πρότεινε να τελειώσει το ζήτημα φιλικά με έναν μετριοπαθή βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων των αλβανικών ειδικών δυνάμεων από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Κρανιδιώτη:

Ο λόγος είναι πολύ απλός, όπως τόνισε ο κ. Κρανιδιώτης:

«Mόνο έτσι θα λάβει το μήνυμα ο Ράμα και οι συμμορίες που υποδύονται τις δυνάμεις ασφαλείας.»

Είναι σημαντικό το ότι σε τόσο μανουριασμένους καιρούς υπάρχουν και κάποιοι ψύχραιμοι άνθρωποι για να κρατιέται η ισορροπία κάπως.

Best of internet