Quantcast
THE STREAM

Ενδιαφέρουσα εμπλοκή Σπαρτιατών στη μάχη του Μαραθώνα ανακάλυψε η ΕΡΤ

Μάλλον ήταν ο Λακεδαίμων του τυπογραφείου


THE NEWSROOM · 13 Νοεμβρίου 2018

Τομή στο στυλ της, με ύφος κεφάτο, νεανικό και γεμάτο μπρίο φαίνεται πως έχει βρει για τις εκπομπές της η ΕΡΤ. Δεν εξηγείται αλλιώς το πως οι εκπομπές της δημόσιας τηλεόρασης, από 100% σοβαρές, άχρωμες και flat που ήταν κάποτε, έχουν πάρει πλέον μια 100% καφενειακή απόχρωση.

Αυτό το κλίμα που θυμίζει το ιστορικό «Καφενείο των Φιλάθλων» του Γιώργου Γεωργίου φάνηκε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της live κάλυψης του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου που έγινε την Κυριακή (τον οποίο καλύψαμε εδώ). Καθώς ο παρουσιαστής της εκπομπής μας έδινε κάποιες πληροφορίες για την ιστορική προέλευση του Μαραθωνίου πάνω από κάτι επικά 3D, μας σέρβιρε και μια μερίδα εναλλακτικής ιστορίας, σύμφωνα με την οποία στη μάχη του Μαραθώνα οι Αθηναίοι πολέμησαν τους Σπαρτιάτες και όχι τους Πέρσες.

Αυτό είναι το σημείο όπου αποκαλύπτεται η κρυμμένη εμφύλια διαμάχη:

Εμείς δεν κρίνουμε, καθώς όλοι έχουν το δικαίωμα να έχουν τις προσωπικές τους απόψεις. Το πάρτι στην εκπομπή πάντως συνεχίστηκε ακάθεκτο, με το έτερο χαϊλάιτ να είναι η ώρα που ασχολήθηκαν με την πρώτη γυναίκα του Μαραθωνίου: Τη Σέλμιθ Μουριούκι από την Κένυα, η οποία ήρθε 17η συνολικά με 2:36:46.

Εκεί η εκπομπή πήρε μια αρκετά σουρεαλιστική τροπή με τον ίδιο εκφωνητή με πριν να ρωτάει αν είναι Γιαπωνέζα (!), μάλλον λόγω ονόματος. Ο χαβαλές συνεχίστηκε όταν του απάντησαν ότι είναι από την Κένυα, καθώς η απορία του μάλλον δεν λύθηκε επαρκώς από αυτό, με αποτέλεσμα να ξαναρωτήσει αν η Μουριούκι έχει κάποιον Γιαπωνέζο στο σόι (!!!). Αυτό είναι το επίμαχο σημείο:

Εμάς μας ψήνει αυτό το νέο χαλαρό στυλ πάντως, βγαίνουνε γούστα.

Best of internet