Quantcast
THE STREAM

Όλα τα memes από το θαύμα της εμφάνισης της Παναγίας στην πρόσοψη κτιρίου στο κέντρο

Η μητέρα του Ιησού Χριστού έσκασε μύτη (μαζί με κάτι φρεγάτες) στην πρόσοψη της Βουλής και ευλόγησε τα social media


THE NEWSROOM · 23 Νοεμβρίου 2020

Ένα μεγάλο προχώρημα στην υπόθεση του ορθόδοξου projection mapping φιλοξένησε το βράδυ του Σαββάτου η Βουλή των Ελλήνων. Η αφορμή ήταν τα προχτεσινά Εισόδια της Θεοτόκου, μια γιορτή της Ορθοδοξίας η οποία συμπίπτει με την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, διότι ο στρατός εκτιμά ότι η μητέρα του Χριστού είναι ο προστάτης του.

Το concept του βίντεο είχε να κάνει ευρύτερα με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Άρα, σκηνές από τη Μάχη του Μαραθώνα, τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας,  την Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα του 1904-1908 και τους Α’ και Β’ Παγκόσμιους Πολέμους παρέλασαν από την πρόσοψη της Βουλής, όπως μπορείτε να δείτε:

Αυτό θα ήταν από μόνο του αρκετά extravagant, όμως το ξαφνικό της προβολής σήμαινε ότι οι περαστικοί και οι χρήστες των social media είδαν σε ανύποπτο χρόνο μία τεράστια Παναγία πάνω στο κτίριο του Κοινοβουλίου:

Υπάρχει φυσικά η άποψη ότι δεν υφίσταται καλύτερος φόρος τιμής στην μητέρα του Ιησού Χριστού από το να προβάλλεται πάνω στο κοινοβούλιο μαζί με φρεγάτες και υποβρύχια. Στο κάτω κάτω της (αγίας) γραφής, γιατί να μην εξερευνήσουμε τα vibes θεοκρατικής δημοκρατίας που βγάζουν αυτές οι κινήσεις; Έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε;

Από την άλλη, υπάρχει και ο κόσμος που ενθουσιάστηκε με το potential τέτοιων προβολών, και αποφάσισε να καταθέσει τις δικές του ιδέες στα social media:

Giwrgos Tsagko

Manolis Karampinis

Manolis Karampinis

Mike Tzameti

Mitsos Tsountaros

Thodoris Chaniotis

Manolis Karampinis

Giannis Malafekas

Manolis Karampinis

Manolis Karampinis

Eugenia Akrivopoulou

Spyros Aerakis

Thanos Lampropoulos

Ασημάκης Αποστολόπουλος.

Alex Vagenas

Vasilis Katrakis

Καλλιόπη Χασαπλαδάκη

Manolis Karampinis


Να αποκαλύψουμε εδώ κιόλας το ποια ήταν η καλλιτέχνιδα του Facebook που ενέπνευσε με το έργο της τους δημιουργούς της προβολής:

Κάπως έτσι, δηλαδή:

Spiros Mavrogiannis

Best of internet