Quantcast
THE STREAM

Με νέο SMS στο 13033 για γιορτινά ψώνια ίσως εμπλουτίσει η κυβέρνηση το Sims που ζούμε

Η λύση για τον ιδανικό συνδυασμό καραντίνας και shopping ίσως περάσει από έναν νέο αριθμό για μηνύματα


THE NEWSROOM · 27 Νοεμβρίου 2020

Με ένα ακόμη νούμερο για το 13033 πιθανώς να εμπλουτιστεί η gaming εμπειρία της κυβέρνησης της χώρας σε ό,τι έχει να κάνει με τον χειρισμό των πολιτών της. Αν επιβεβαιωθούν οι αναφορές που γίνονται στα διάφορα ΜΜΕ, η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα μας συστήσει την γιορτινή εκδοχή του γνωστού SMS: Το νούμερο 7.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει εδώ και καιρό σαφές ότι αυτά τα Χριστούγεννα θέλει με κάποιο τρόπο να συνδυάσει καραντίνα και shopping, έτσι ώστε να βγάλουν και τα κλειστά μαγαζιά κανένα φράγκο (και να μη χρειαστεί να τους δοθεί στήριξη, πιθανώς.) Δεδομένου ότι ο ιός δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τη γιορτινή ατμόσφαιρα, το άνοιγμα των καταστημάτων, το οποίο εκτιμάται ότι θα προγραμματίζεται για τα μέσα Δεκέμβρη, θα πρέπει να γίνει ελεγχόμενα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, τα ενδεχόμενα είναι δύο. Το πρώτο είναι να καταργηθεί ο περιορισμός των SMS στις μετακινήσεις και το μπαλάκι να πάει στα καταστήματα και στην πασίγνωστη πλέον ατομική ευθύνη, ώστε να λειτουργήσουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικό μέτρο στο shopping.

Στο δεύτερο σενάριο, το SMS διατηρείται, αλλά κερδίζει άλλον έναν κωδικό, μέσω του οποίου θα ενημερώνουμε τον κ. Χαρδαλιά ότι θα πάμε για ψώνια. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, δήλωσε ότι μπορεί μεν να μην υπάρχει τέτοιο σχέδιο, αλλά είναι εύκολο να υλοποιηθεί αν χρειαστεί:

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο τραπέζι, αυτήν τη στιγμή, όμως το τεχνικό κομμάτι είναι το εύκολο, αν το ζητήσουν οι ειδικοί.»

Εκτός από τα ψώνια, είναι πιθανόν τις μέρες των γιορτών να υπάρχει και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας. Επίσης, θεωρείται ψιλοστάνταρ ότι κανένας δε θα μπορεί να εγκαταλείψει τον νομό του ώστε να πάει για ψώνια.

Κοινώς, η πρόταση της κυβέρνησης είναι να παραγγείλετε τεχνητό χιόνι ή κάτι τέτοιο.

 

Best of internet