Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, περιφορά της πριγκηπικής κορνίζας του πρίγκηπα Φιλίππου έκαναν στην Κέρκυρα

Ο τόπος γέννησης του δούκα του Εδιμβούργου αποφάσισε να θυμίσει στον κόσμο ότι είναι η γενέτειρα του σελέμπριτι γαλαζοαίματου


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2021

Με τον δικό της τρόπο αποχαιρέτησε η Ελλάδα μας τον πρίγκηπα Φίλιππο της Αγγλίας. Πιθανώς να θυμάστε ότι κάτι σόγια του Βρετανού γαλαζοαίματου είχαν περάσει κάποτε από εδώ κι ότι ο ίδιος ο δούκας του Εδιμβούργου είχε γεννηθεί στην Ελλάδα, όπως φαίνεται από το πιστοποιητικό γεννήσεως:

Και μάλιστα όταν ήταν μικρός τον είχαν ντύσει και baby τσολιά:

Έτσι, αρκετοί αξιωματούχοι της Ελλάδας μας έκριναν ότι πρέπει να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Το ένα κάτι ήταν η απόφαση της κρατικής τηλεόρασης να κάνει απευθείας μετάδοση της κηδείας:

Στην οποία μετάδοση πρέπει να ειπώθηκαν αληθινά διαμάντια, σαν αυτά του Βρετανικού Στέμματος:

Η καλύτερη κίνηση όμως έγινε στον τόπο γέννησης του δούκα του Εδιμβούργου. Εκεί, την ίδια ώρα με την κηδεία του στην Αγγλία, τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του. Από τις κερκυραϊκές Αρχές, παρόντες ήταν η δήμαρχος, Μ. Υδραίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού Δήμου, Δ. Μεταλληνός και ο βουλευτής της ΝΔ, Στ. Γκίκας. Στον ναό του Αγ. Σπυρίδωνα χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κέρκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων, Νεκτάριος.

Στα πλαίσια του οποίου τρισαγίου έγινε και περιφορά μιας κορνίζας του πρίγκηπα Φίλιππου, σαν made in England crossover με τον Επιτάφιο:

Το υπέροχο αυτό θέαμα δεν πέρασε απαρατήρητο:

Best of internet