Quantcast
THE STREAM

Εντωμεταξύ, ο euroναζί Γιάννης Λαγός ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας

Το αίτημα του καταδικασμένου νεοναζί είναι να συνεχίσει να παραβρίσκεται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου όπου έχει εκλεγεί


THE NEWSROOM · 13 Σεπτεμβρίου 2021

Με το παράπονο της διακοπής του ευρωβουλευτιλικιού έχει μείνει ο καταδικασμένος ναζί, Γιάννης Λαγός. Το πρώην στέλεχος της Χρυσής Αυγής, το οποίο εδώ και λίγους μήνες ζει την νωχελική ζωή των ελληνικών φυλακών ως κατάδικος σε 13 χρόνια κάθειρξης για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δε μπορεί να ασκήσει τον ρόλο του ως εκλεγμένος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κι αυτό του έχει στοιχίσει προσωπικά.

Έτσι, αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Μέσα από την ιστοσελίδα της νέας του φασιστικής γκρούπας, που φέρει το λιγότερο (σε σχέση με την προηγούμενη) ευφάνταστο όνομα «Εθνική Λαϊκή Συνείδηση», ο Λαγός ανακοίνωσε ότι ξεκινά απεργία πείνας μέχρι να τον αφήσουν να παρευρεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, ως ευρωβουλευτής. Στην σχετική ανακοίνωση κατηγορεί το ελληνικό κράτος για καταπάτηση των δικαιωμάτων του και αυτοχαρακτηρίζεται ως φυλακισμένος εθνικιστής και πολιτικός κρατούμενος. Αν μη τι άλλο, το μισό είναι αλήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ζητά να πάει στο Στρασβούργο ή στις Βρυξέλλες για να το κάνει αυτό, καθώς μπορεί να το κάνει από τις Εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στην Αθήνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κάποτε υπαρχηγού του Μιχαλολιάκου:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

με λύπη σας ενημερώνω πως, παρά το γεγονός ότι μου έχει διατεθεί χρόνος ομιλίας στην Ολομέλεια του Σεπτεμβρίου, οι ελληνικές αρχές αφαιρούν το νόμιμο δικαίωμά μου να παρευρεθώ στην Ολομέλεια, από τις Εγκαταστάσεις Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) στην Αθήνα, χωρίς καμία δικαιολογία.

Προχωρώντας σε αυτή την εκδικητική ενέργεια, παραδέχονται ότι ακόμα και τώρα φοβούνται έναν φυλακισμένο εθνικιστή και ότι η “δημοκρατία” τους είναι πιο βρώμικη κι από ένα σάπιο πτώμα

Ακόμη περισσότερο, αισθάνομαι τόσο αφοσιωμένος στις ιδέες μου, που αντιμετωπίζονται έτσι από το απαίσιο αυταρχικό καθεστώς του Μητσοτάκη, που, χθες, αποφάσισα να αποδείξω ότι είμαι πρόθυμος να θυσιάσω τη ζωή μου για δικαιοσύνη. Χρησιμοποιώ το απόλυτο βήμα για έναν πολιτικό κρατούμενο. Ως εκ τούτου, κηρύσσω απεργία πείνας μέχρι το καθεστώς Μητσοτάκη να μου παραχωρήσει τα νόμιμα δικαιώματά μου ή αλλιώς, το αίμα μου θα είναι στα βρώμικα χέρια τους.»

Να πούμε εδώ ότι ο μέχρι πρόσφατα φαντομάς, Χρήστος Παππάς, είχε ζητήσει πρόσφατα από τις αρχές των φυλακών να μείνει στο ίδιο κελί με τον Λαγό. Αν το ελληνικό κράτος δεν αφήσει τον δεύτερο να επισκεφτεί το Κολωνάκι, θα μπορεί να βγάζει λόγους προς τον συγκάτοικό του στο κελί.

Εκτός αν είναι πολύ σκληρός και δεν το πει ούτε του Παππά.

 

Best of internet