Quantcast
THE STREAM

Κέρκυρα: Ζευγάρι εργαζόμενων ξυλοκοπήθηκαν από το αφεντικό επειδή ζήτησαν ρεπό

Μα κι αυτοί είχαν το θράσος να ζητήσουν ρεπό;


THE NEWSROOM · 10 Αυγούστου 2023

Ειδυλλιακή συνεχίζει να είναι και φέτος η σεζόν για τους εργαζόμενους στον ελληνικό τουρισμό, αγαπητές φίλες και φίλοι. Τα τελευταία νέα από το εργασιακό παράδεισο έρχονται από την Κέρκυρα, όπου ένα ζευγάρι εργαζόμενων φαίνεται ότι ξυλοκοπήθηκε από τον εργοδότη του γιατί (άκουσον άκουσον) ζήτησαν ρεπό.

Η καταγγελία έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Τουρισμού – Επισιτισμού, Γιώργο Χότζογλου. Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του 9,84, ο κ. Χότζογλου συμπλήρωσε ότι έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, αλλά και καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Τόνισε επίσης ότι τα νέα (από το μέτωπο) είναι παρόμοια όπου κι αν κοιτάξει κανείς:

«Μιλάνε για βαριά βιομηχανία, αλλά δεν αξίζουμε τέτοια αντιμετώπιση. Έλαβα μήνυμα από έναν συνάδελφο μάγειρα στη Σαντορίνη.

Προσελήφθη τη Μεγάλη Δευτέρα και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ρεπό.

Πώς περιμένουν οι εργοδότες να είναι παραγωγικό το προσωπικό τους;»

Σύμφωνα με τον κ. Χότζογλου, οι συνθήκες είναι χειρότερες από ποτέ, με τα περιστατικά αυθαιρεσίας, εκφοβισμού και βίας να αυξάνονται συνεχώς. Επίσης, κατήγγειλε ότι οι εργοδοτικές ενώσεις δεν έχουν πάρει ποτέ θέση για επώνυμα περιστατικά, ενώ τόνισε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτη.

Όπως είπε, σε όλα τα Χανιά υπάρχει μια επιθεωρήτρια για εκατοντάδες επιχειρήσεις και στο Ρέθυμνο άλλη μία που παίρνει σύνταξη, ενώ στη Ρόδο βγαίνουν στη σύνταξη 4 επιθεωρητές. Για να γίνει ακόμη καλύτερη η κατάσταση, στην Πάρο και τη Μύκονο δεν υπάρχει καν επιθεώρηση εργασίας.

Τα ίδια που λέγονταν πρόσφατα για το περιστατικό στη Χαλκίδα δηλαδή (και θα λέγονται και του χρόνου).

 

Best of internet