Quantcast
THE STREAM

Δεν άφησαν γυναίκα να ταξιδέψει για Κρήτη γιατί δεν είχε πιστοποιητικά ότι τα παιδιά είναι δικά της

Κι αν έχετε απλά πάρει τα παιδιά του γείτονα, κυρία μου;


THE NEWSROOM · 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ποιος είπε ότι στην Ελλάδα το κράτος δε δουλεύει; Δουλεύει και παραδουλεύει, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα το κάνει πάντα με τον τρόπο που γουστάρετε! Αυτό ακριβώς διαπίστωσε μια μητέρα από την Κρήτη, όταν αποφάσισε να γυρίσει στο νησί της από την Αθήνα που βρισκόταν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το cretalive η Κρητικιά είχε πάει στην Αθήνα για μια κηδεία μαζί με τα δύο της παιδιά, ηλικίας 8 και 5 ετών. Η γυναίκα είχε σκοπό να επιστρέψει το βράδυ της Δευτέρας 25/9 με το καράβι, όμως βρήκε μπροστά της το Λιμενικό, το οποίο απαίτησε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι τα παιδιά ήταν δικά της. Η γυναίκα είχε μαζί της ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.

Αντί γι’αυτό, οι λιμενικοί ήθελαν είτε διαβατήρια είτε βιβλιάρια υγείας, κάτι που ως γνωστόν όλοι κουβαλάνε για να πάνε στην Κρήτη. Η γυναίκα τους ρώτησε γιατί δεν της ζήτησαν κάτι τέτοιο από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, όμως ούτε αυτό ήταν αρκετά πειστικό και επίσης, δεν έχει σημασία. Ο νόμος είναι νόμος, σύμφωνα με τους λιμενικούς.

Όσο ξέρουμε, η γυναίκα ακόμη παλεύει να βρει άκρη με το υπερβολικά high functioning ελληνικό κράτος.

 

 

Best of internet