Quantcast
THE STREAM

Πόλεμο στην διαγραφή προστίμων στους ανεμβολίαστους παππούδες κήρυξε ο Πορτοσάλτε

Κακό πρόβλημα μέχρι και με τον Άδωνι Γεωργιάδη έχει ο Άρης Πορτοσάλτε


THE NEWSROOM · 11 Ιανουαρίου 2024

Πιο κοσμαγάπητος κι από τον Στέλιο Καζαντζίδη θέλει προφανώς να γίνει ο Άρης Πορτοσάλτε, αν κρίνουμε από το τελευταίο ψύχραιμο σχόλιό του. Το θέμα εδώ είναι τα πρόστιμα για τον κορωνοϊό, την πρωτότυπη φοροεισπρακτική μέθοδο που είχε γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας το 2020/21.

Η τελευταία εξέλιξη ως προς τα πρόστιμα ήταν η απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη καθώς και της αναπληρώτριας του Ειρήνης Αγαπηδάκη να διαγραφούν κάποια πρόστιμα: Πιο συγκεκριμένα, τα πρόστιμα που είχαν φάει οι ηλικιωμένοι που δεν είχαν κάνει το εμβόλιο. Η πρωτοβουλία αυτή, η οποία παραδόξως πάρθηκε μετά τις εκλογές (όχι αρκετά ελληνικό εκ μέρους τους), προκάλεσε την οργή του Άρη Πορτοσάλτε.

Όπως είπε το τοτέμ της πρωινής ζώνης, η απόφαση αυτή είναι άδικη για όσους τα έφαγαν και πλήρωσαν.

«Για να θεωρείται σοβαρό ένα κράτος πρέπει όταν επιβάλλει ένα πρόστιμο αυτό να εισπράτεται. Εάν η κυβέρνηση έκανε λάθος τότε που το επέβαλε πρέπει να το παραδεχτεί, να πει έκανα λάθος δεν πρόκειται να το επαναλάβω. Αλλά το πρόστιμο είναι πρόστιμο.»

Όμως ο Πορτοσάλτε είπε και κάτι ακόμη. Πιο συγκεκριμένα, πρότεινε ότι άμα η κυβέρνηση όντως θέλει να διαγραφούν τα πρόστιμα, τότε το σωστό θα ήταν να επιστραφούν και τα παλιά που έχουν ήδη πληρωθεί:

«Να επιστραφούν τα χρήματα και σε όσους πλήρωσαν το πρόστιμο, εαν επιμείνουν στην εξαγγελία τους οι υπουργοί. Σε αντίθετη περίπτωση όσοι πλήρωσαν θα θεωρουν τον εαυτό τους κορόιδο.»

Best of internet