Quantcast
THE STREAM

Τις χειρότερες πόλεις για digital nomads στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη

Είναι η χώρα μας η κόλαση του ψηφιακού νομά;


THE NEWSROOM · 12 Ιανουαρίου 2024

Δεν είναι όλα μαύρα στην Αθήνα, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μπορεί αυτή η πόλη να μας απωθεί, αλλά τουλάχιστον απωθεί όλους τους Ευρωπαίους (και όχι μόνο) οικονομικά άνετους τηλεεργάτες ΑΚΑ digital nomads, οι οποίοι βρήκαν εδώ τον επίγειο παράδεισο με τις όμορφες θάλασσες, τη βαριά ιστορική κληρονομιά και τις χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με άρθρο στο Forbes, το οποίο επικαλείται μια μελέτη της εταιρείας Brother UK, η Αθήνα είναι ο χειρότερος προορισμός για ψηφιακούς νομάδες στην Ευρώπη. Κάποιοι από τους παράγοντες που έλαβαν υπόψη οι συντάκτες της μελέτης είναι η ταχύτητα των Wi-Fi, το κόστος του ρεύματος, το πόσο ασφαλής είναι μια χώρα και το κόστος ζωής. Σταθμίζοντας όλα αυτά, έβγαλαν σκορ με άριστα το 100.

Τι λέει λοιπόν η μελέτη της Brother UK για την Αθήνα; Ότι οριακά περνάει τη βάση:

Παρά το γεγονός ότι είναι γνωστή για την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική της σημασία, η Αθήνα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή πόλη για  τηλεεργαζόμενους, με βαθμολογία 50,34 στα 100. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας συγκαταλέγεται στις 15 χαμηλότερες ευρωπαϊκές πόλεις στον Δείκτη Ασφάλειας, σημειώνοντας 53 – 20% χαμηλότερη από το Λουξεμβούργο, την υψηλότερη πόλη. Η Αθήνα έχει βαθμολογία στον Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6, στον Δείκτη Υγείας 57,5 και στον Δείκτη Ευτυχίας 5,93.

Τα ίδια και (ελάχιστα καλύτερα) ισχύουν και για τη Θεσσαλονίκη όμως. Για τη συμπρωτεύουσα η μελέτη λέει τα εξής:

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα, είναι η δεύτερη χειρότερη πόλη στην Ευρώπη για τηλεεργαζόμενους με βάση τις μετρήσεις μας. Οι τοπικές συγκοινωνίες είναι σχετικά φθηνές, με 86 πένες για ένα εισιτήριο μονής μετάβασης. Η Θεσσαλονίκη έχει βαθμολογία Δείκτη Ποιότητας Ζωής 128,6 και Δείκτη Ασφάλειας 53.

Δεν αισθάνεστε λίγη εθνική υπερηφάνεια μετά από αυτές τις αποκαλύψεις, αγαπητές φίλες και φίλοι;

Best of internet