Quantcast
THE STREAM

Νέα based γιαγιά από Κιλκίς δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ πουλώντας την περιουσία της

Το παράδειγμα της κ. Αθηνάς από το Μεσολόγγι ακολούθησε η κ. Σοφία από το Κιλκίς


THE NEWSROOM · 23 Ιανουαρίου 2024

Οι γιαγιάδες της ελληνικής επαρχίας είναι πλέον ο αρμόδιος φορέας για τον εξοπλισμό του ΕΣΥ, αγαπητές φίλες και φίλοι. Μετά την κυρία Παπαχρήστου από το Μεσολόγγι, ήρθε η σειρά μια κυρίας από το Κιλκίς να κάνει τη δική της μεγάλη δωρεά.

Ο νέος ευεργέτης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η η συνταξιούχος δασκάλα Σοφία Προκοπίδου από το χωριό Μεγάλη Βρύση στο Κιλκίς. Η κυρία Προκοπίδου πούλησε το διαμέρισμά της και με τα χρήματα αυτά πρόσφερε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κιλκίς, 20.000 ευρώ για το Κέντρο Υγείας του χωριού της και 250 κουβέρτες στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κ. Προκοπίδου έκανε τη δωρεά στη μνήμη των προσφύγων γονιών της και του αδελφού της που πέθανε. Όπως είπε η ίδια:

«Η πρώτη μου σκέψη ήταν να πουλήσω το διαμέρισμα και να μπορέσω να προσφέρω ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Κιλκίς (…) Ο αδερφός μου υπεραγαπούσε το Κιλκίς και θέλησα τον τόπο αυτό να βοηθήσω. Προσπαθώ ό,τι μπορώ να κάνω. Και από το υστέρημά του ο καθένας μπορεί να δώσει κάτι. Αρκεί να θέλουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας, την πατρίδα μας.»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης δεν έχασε την ευκαιρία να πει μια κοινοτοπία επί του θέματος:

«Τη σημασία των προτύπων, όπως η κ. Προκοπίδου, για να κάνουμε βήματα μπροστά.

Δεν μπορούμε να προχωρούμε ως κοινωνία, όταν αγνοούμε τα πρότυπα που είναι δίπλα μας, την ώρα που έχουμε ανάγκη προτύπων.»

Θα μπορούσε το υπουργείο Υγείας να βγάλει μια ανακοίνωση για το πόσα ασθενοφόρα χρειάζεται το ΕΣΥ, ώστε να υπολογιστεί και ο αριθμός των απαιτούμενων γιαγιάδων.

Best of internet