Quantcast
THE STREAM

Φοιτητές και διοικητικοί έριξαν τον σέρβερ για να φάει κανόνι η τηλεεξεταστική

Βελτιώνονται οι φράχτες, βελτιώνονται και οι άλτες


THE NEWSROOM · 13 Φεβρουαρίου 2024

Μετά το τηλε-bullying, ήρθε και η τηλε-κατάληψη. Οκ, υπερβάλλουμε, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο: Το να σαμποταριστούν οι εξετάσεις μέσω διαδικτύου. Φοιτητικοί σύλλογοι και διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) έριξαν τον σέρβερ που υποστηρίζει την τηλεεξέταση, οπότε οι εξετάσεις έφαγαν πιστόλι. Όπως γράφαμε και πριν δυο βδομάδες, η κίνηση (ως αντίδραση στην τηλεεκπαίδευση) είναι κομμάτι της σύγκρουσης κυβέρνησης – πανεπιστημίων (φοιτητών, καθηγητών και όπως φαίνεται και διοικητικών) για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η Μαρίνα Ρήγου, καθηγήτρια ΜΜΕ στο ΕΚΠΑ:

«Για μία ώρα έπεσε ο server του Πανεπιστημίου. Ότι σχετίζεται δηλαδή με το δίκτυο του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν εκτός. Είναι η αντίδραση στη διεξαγωγή των εξετάσεων, γιατί ουσιαστικά αυτή η λειτουργία έχει “ακυρώσει” τις κινητοποιήσεις των φοιτητών.»

Προφανώς, η πτώση του σέρβερ και ειδικότερα του κεντρικού συστήματος ταυτοποίησης επηρέασε όλα τα τμήματα. Το εν λόγω σύστημα είναι αυτό που βασικά επιτρέπει την τηλεεξέταση. Όπως είπε ο  Δημήτρης Αντωνίου, από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης:

«Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να βρεθούμε εδώ στην κεντρική διαχείριση δικτύου, μπλοκάροντας τις υπηρεσίες, ώστε να μην γίνουν- τουλάχιστον σήμερα- οι τηλεξεταστικές.»

Όπως φαίνεται κι από τις ανακοινώσεις των φοιτητικών συλλόγων, οι φοιτητές καταλαβαίνουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και οι πρυτανείες/κοσμητείες κλπ προσπαθούν να τους παρακάμψουν μέσω τηλεεκπαίδευσης και τηλεεξέτασης:

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με το Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο “κλειδί” του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλεξεταστικής! Τα εκβιαστικά μέτρα Υπουργείου πρυτανείας και Τμήματος που πάνε ενάντια στις συλλογικές μας αποφάσεις και υπονομεύουν τον αγώνα μας και τις καταλήψεις μας δε θα περάσουν!

Όχι στην τηλεξεταστική, όχι στους εκβιασμούς.»

Πολύ αργά για να βάλουν τον σέρβερ σε cloud, δυστυχώς.

Best of internet