Quantcast
THE STREAM

Στο παρατσάκ γλιτώσαμε νέα Τέμπη με δύο τρένα τα Χριστούγεννα, εφημερίδα υποστηρίζει

Το παραλίγο δυστύχημα συνέβη στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών


THE NEWSROOM · 6 Μαρτίου 2024

Παραλίγο γλιτώσαμε το χριστουγεννιάτικο τρακάρισμα τρένων, αγαπητές φίλες και φίλοι. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Σύμφωνα με το άρθρο, η σύγκρουση των δύο τρένων εμποδίστηκε τελευταία στιγμή.

Πιο συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στις 23 Δεκεμβρίου, στις 12:19, στον σταθμό του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών. Πρωταγωνιστές ήταν τα τρένα 1313 (έκανε τη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς) και 51 (έκανε τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα). Εργαζόμενοι του Σιδηροδρομικού Κέντρου ανέφερεαν στην εφημερίδα ότι η αμαξοστοιχία 1313 παραβίασε το κόκκινο στο φανάρι (σαν αυτοκίνητο), οπότε παραλίγο να πέσει πάνω στην 51.

Η σύγκρουση αποτράπηκε μόνο επειδή ο υπεύθυνος της τηλεδιοίκησης του σταθμού είδε τι έγινε και πήρε μέτρα: Κοινώς, άρχισε να ουρλιάζει μέσω ασυρμάτου στον μηχανοδηγό της 1313 αμαξοστοιχίας να σταματήσει. Όπως είναι προφανές, αυτός τα κατάφερε και τελικά τα δύο τρένα σταμάτησαν σε ασφαλή απόσταση στη γραμμή 102. Η δικαιολογία του μηχανοδηγού ήταν ότι έγινε «υπέρβαση σήματος», το οποίο σημαίνει ότι το τρένο δε σταμάτησε στο φανάρι λόγω ολίσθησης των γραμμών.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο ΟΣΕ έκανε καταγραφή του συμβάντος και το δήλωσε στη ΡΑΣ, ενώ ζήτησε επίσης από την Hellenic Train την ταινία του ταχογράφου για να συντάξει πόρισμα. Από τη μεριά της Hellenic Train, υποστηρίχτηκε ότι η εταιρεία (μέσω του μηχανοδηγού) δεν ευθύνεται γιατί υπεύθυνη για το παραλίγο δυστύχημα ήταν η ολισθηρότητα των γραμμών. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στην καμπίνα μηχανοδήγησης υπήρχε παράτυπα κι ένας μαθητευόμενος μηχανοδηγός. Η παρατυπία προκύπτει διότι ο κανονικός μηχανοδηγός δεν έχει την ιδιότητα του εκπαιδευτή.

Θα γίνει ΕΔΕ κλπ κλπ.

Best of internet