Quantcast
THE STREAM

To Facebook ξαναφέρνει το Poke, αν δεν αισθανόσασταν ήδη αρκετά γέροι

Θυμάστε το κριντζ ΣΚΟΥΝΤΗΓΜΑ που κάναμε τα αρχαία χρόνια στο Facebook; Αυτό ακριβώς


THE NEWSROOM · 20 Μαρτίου 2024

Μια λειτουργία βγαλμένη από τα εφηβικά χρόνια του Facebook (υπονοούμε ότι βρίσκεται στη σύνταξη) αποφάσισε να ξεθάψει η Meta: Το θρυλικό Poke. Σύμφωνα με το Business Insider και όπως επιβεβαιώσαμε οι ίδιοι, η λειτουργία ήταν εκεί όλον αυτόν τον καιρό, απλά παρέμενε τύπου θαμμένη, καθώς έπρεπε να την ψάξεις στο search. Όπως φαίνεται, ήταν δημοφιλής κάπου 10 χρόνια πριν:

Σύμφωνα με την ίδια, τον Μάρτιο του 2024 η Meta θυμήθηκε το παλιό της σουξέ και αποφάσισε να κάνει το κουμπί του Poke ξανά πιο προφανές στο user interface του Facebook, ώστε να αρχίσει ο κόσμος να το χρησιμοποιεί και πάλι. Υποστηρίζει δε ότι μετά την τελευταία αλλαγή, ο κόσμος κάνει 13 φορές περισσότερα poke.

 

Η αλλαγή, η οποία δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του FB, σημαίνει ότι το poke θα εμφανίζεται όταν ο χρήστης ψάχνει κάποιον άλλο χρήστη. Σύμφωνα και πάλι με το Insider, η Meta είχε δοκιμάσει να κάνει το ίδιο και το 2017, απλά τότε δεν έπιασε.

Αυτή τη φορά όμως φαίνεται ότι το poke μπορεί να έχει καλύτερη μοίρα. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το 50% των pokes γίνεται από χρήστες ηλικίας από 18 έως 29 χρονών, δηλαδή ανθρώπων που ήταν από πολύ μικροί έως αγέννητοι όταν η λειτουργία ήταν στις δόξες της. Όπως όλα δείχνουν, οι νεαροί millenials και zoomers δεν το βρίσκουν περίεργο και creepy αλλά αστείο, μπορεί και επικοινωνιακά χρήσιμο.

Παναγία μας τι έχουμε να ζήσουμε πάλι.

Best of internet