Quantcast
THE STREAM

6 αστυνομικοί θα δικαστούν για βασανιστήρια στον Βασίλη Μάγγο

4 χρόνια μετά τον ξυλοδαρμό του έξω από τα δικαστήρια του Βόλου


THE NEWSROOM · 2 Απριλίου 2024

Σημαντικές εξελίξεις φέρνει η απόφαση του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βόλου στην υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Μάγγου, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς έξω από τα δικαστήρια του Βόλου τον Ιούνιο του 2020. Με διάταξη του ανακριτή, έξι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας (τέσσερεις της ΟΠΚΕ και δύο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας) θα κατηγορηθούν για τα παρακάτω:

1) των βασανιστηρίων κατά συναυτουργία και κατά συρροή

2) της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή

3) της έκθεσης κατά συναυτουργία και

4) της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία. (Η κατά συρροή κατηγορία αφορά τους τέσσερεις πρώτους).

Σύμφωνα με ανάρτηση του πατέρα του Βασίλη Μάγγου στο Facebook, η Διάταξη αναφέρει ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των κατηγορούμενων για τις κατηγορίες που αναφέρθηκαν, με την πρώτη μάλιστα να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα. Έτσι, προκειμένου να μην προβούν σε νέες εγκληματικές πράξεις και για να εμφανιστούν στο δικαστήριο, τους επιβλήθηκαν οι εξής περιοριστικοί όροι: 1) απαγόρευση εξόδου από την Ελλάδα και 2) την παροχή εκ μέρους τους εγγυοδοσίας ενός συγκεκριμένου χρηματικού ποσού.

Όσον αφορά την ίδια τη δίκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ η διαδικασία ήταν να γίνει στις  26 Ιανουαρίου του 2024 και τελικά μεταφέρθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2024. Η οικογένεια του Βασίλη Μάγγου είχε κάνει προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας ώστε να αναβαθμιστούν οι κατηγορίες σε κακουργήματα και να δικαστούν για βασανιστήρια οι αστυνομικοί που είχαν συμμετάσχει στον ξυλοδαρμό του παιδιού τους.


Απορούμε πως δεν ξεμπέρδεψαν με μια ΕΔΕ, κάποιος φούρνος θα γκρεμίσει.

Best of internet