Quantcast
THE STREAM

Κολωνός: Έφεση κατά της αθώωσης της μάνας της 12χρονης από την Εισαγγελία

Η Εισαγγελία Εφετών επιμένει στην ενοχή της μητέρας για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας


THE NEWSROOM · 8 Απριλίου 2024

Δε χρειάστηκαν παρά λίγες μέρες για να υπάρξει ανατροπή κατά ενός σκέλους της απόφασης που πάρθηκε στη δίκη για την υπόθεση της 12χρονης. Ως γνωστόν η μάνα αθωώθηκε από τις βαριές κατηγορίες στο Μικτό Ορκωτό δικαστήριο και τελικά αποφυλακίστηκε, όμως η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας άσκησε έφεση κατά της αθώωσης για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, η εισαγγελία ζήτησε να γίνει ξανά εξέταση της απαλλαγής της, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία της δικογραφίας δεν λήφθηκαν υπόψη όσο έπρεπε. Υπενθυμίζουμε ότι σε μια τροπή που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, η εισαγγελέας στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχη για διακεκριμένη μαστροπεία, η οποία είναι κακούργημα. Η μητέρα της 12χρονης όμως απαλλάχθηκε με πλειοψηφία 4-3 για τη μαστροπεία και ομόφωνα για την πορνογραφία. Καταδικάστηκε μόνο για την εκβίαση και αποφυλακίστηκε γιατί είχε ήδη προφυλακιστεί για 18 μήνες.

Κατά την αποφυλάκισή της, ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας είχε δηλώσει ότι η 37χρονη γυναίκα νιώθει δικαιωμένη και ότι θα ξεκινήσει την προσπάθεια να ξανακερδίσει την επιμέλεια της κόρης της.

Best of internet