Quantcast
GUIDE

Στο Άρτιον θα σε περιποιηθούν με άρτιο καφέ, γλυκά και ψωμί

Ένα αρτο-ζαχαροπλαστείο για να ξεκινήσεις τη μέρα με ποιοτικό καφέ και φρέσκα σνακς πρωινού, να κεράσεις τον εαυτό σου και τους φίλους σου με υπέροχα γλυκά.


Νίκος Βαζαίος · 19 Ιουλίου 2018

Πόσες φορές την έχεις νιώσει αυτή την αίσθηση να μπαίνεις σ’ ένα χώρο όπου σε τυλίγουν γνώριμες μυρωδιές και οικείες εικόνες, και να θέλεις να δοκιμάσεις ό,τι βλέπεις μπροστά σου; Κάτι τέτοιο θα σου συμβεί στο Άρτιον, που με σύνθημα «παραδοσιακά στην κορυφή της γεύσης» λειτουργεί από το 2004 στο Λουτράκι, αλλά και σε άλλα τρία σημεία στην Κορινθία (στο Βέλο, στο Βραχάτι και στο Λέχαιο).

Σ’ αυτό, λοιπόν, το αρτο-ζαχαροπλαστείο θα ξεκινήσεις τη μέρα σου «ξυπνώντας» με πολύ καλής ποιότητας καφέ, τον οποίο θα σου σερβίρουν σε ένα κομψότατο χάρτινο ποτήρι για να τον πάρεις μαζί σου στο μπάνιο ή στη βόλτα – και, φυσικά, θα τον πληρώσεις σε χαμηλή τιμή και θα τον απολαύσεις σαν να καθόσουν σε μια καφετέρια. Από εκεί και πέρα, δες τι τραβάει η όρεξή σου για να συνοδεύσεις τον καφέ και να πάρεις δυνάμεις: κρουασάν, σάντουιτς ή μήπως μια χωριάτικη χειροποίητη τυρόπιτα και σπανακοτυρόπιτα;

Ό,τι κι αν διαλέξεις, να είσαι σίγουρος ότι είναι ολόφρεσκο, της ημέρας, φτιαγμένο στα εργαστήρια του Άρτιον, με υλικά είτε από τοπικούς παραγωγούς (το αλεύρι, το γάλα και τα αυγά) είτε από κορυφαίες εταιρείες στο χώρο της ζαχαροπλαστικής.

Κάπου εδώ, στο Λουτράκι, τελειώνει και η αναζήτηση για το καλύτερο γαλακτομπούρεκο… Τα ταψάκια ξεπουλάνε και η λαχταριστή σιροπιαστή συνταγή του Άρτιον μπαίνει στη λίστα με τα καλύτερα γαλακτομπούρεκα που έχουμε να προτείνουμε. Αυτό είναι ένα από τα φανταστικά γλυκά που ετοιμάζονται εδώ με φροντίδα, παραδοσιακές συνταγές, αλλά και μερικά εκμοντερνισμένα τρικ (ναι, υπάρχουν και 3D τούρτες κατά παραγγελία). Θα βρεις γλυκίσματα για το χέρι, cupcakes, τούρτες, πάστες, παγωτίνια και παγωτό σε 12 γεύσεις, που αφού τα ευχαριστηθείς θα θέλεις να τα μοιραστείς και με τους φίλους σου – εμείς ξετρελαθήκαμε με τη lemon pie και με την τούρτα Black Lady, μια ξεχωριστή εκδοχή της σοκολατίνας.

 

 

Μην ξεχάσεις επίσης να πάρεις ψωμί για το σπίτι – δικής τους παραγωγής κι αυτό. Υπάρχουν δέκα τύποι, αλλά εκείνο που κλέβει την παράσταση είναι το προζυμένιο, ψημένο σε παραδοσιακό ξυλόφουρνο, που αποδεικνύει ότι στο Άρτιον φτιάχνουν τα πάντα με μεράκι και υπομονή.

Ελευθερίου Βενιζέλου 20, Λουτράκι, 2744069459, 2742300783

Facebook

Best of internet