Quantcast
GUIDE

Στο Paladar μαγειρεύουν με αγάπη για να κερδίσουν και τη δική σου

Ένας κομψά μοντέρνος all-day χώρος πάνω στη θάλασσα, που έχει κουβανέζικη φιλοσοφία για τη φιλοξενία.


Νίκος Βαζαίος · 19 Ιουλίου 2018

Για να μαθαίνεις: «paladar» στην Κούβα ονομάζονται τα σπίτια που οι οικογένειες μετατρέπουν σε εστιατόρια και σερβίρουν με αγάπη παραδοσιακές και μοναδικές γεύσεις. Έπειτα απ’ αυτήν τη σύντομη εισαγωγή, προχωράς στον κατάλογο του Paladar στο Λουτράκι, που ιδανικά τον ξεφυλλίζεις καθισμένος στο υπέροχο ξύλινο ντεκ με τα κελυφωτά φωτιστικά σαν ανανάδες μπροστά από το ηλιοβασίλεμα ακούγοντας lounge μουσική, και νιώθεις ότι έχεις βρεθεί κι εσύ στην Κούβα.

Θέλεις πατροπαράδοτες γεύσεις; Θα δοκιμάσεις ένα φιλέτο σφυρίδας φρικασέ με χόρτα του βουνού και φρέσκα μυρωδικά ή ένα φιλέτο μυλοκόπι σε ζεστή πατατοσαλάτα με μυρωδικά και sauce Hollandaise με σχοινόπρασο και λάιμ. Μήπως όμως αναζητάς κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό; Τότε τόλμησε να παραγγείλεις το φιλέτο κροκόδειλου στο γκριλ μαριναρισμένο σε κόλιανδρο με sauce από μάνγκο και πράσινο baby μήλο.

Ο σεφ που παίζει μ’ αυτές τις λεπτές ισορροπίες είναι ο πολυβραβευμένος Σωτήρης Φιλίππου (συνιδιοκτήτης με τον Κώστα Κορομηλά), που αν διάβάσεις το βιογραφικό του θα δεις ότι έχει δουλέψει σε εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με πολλές περγαμηνές (και αστέρια Michelin) και ότι είναι άκρως δραστήριος ως μέλος επαγγελματικών ενώσεων, καθηγητής της μαγειρικής τέχνης, σύμβουλος χώρων εστίασης αλλά και σεφ διασημοτήτων! Για τη μεσογειακή κουζίνα που προτείνει γι’ αυτό το καλοκαίρι, χρησιμοποιεί ψαγμένα αλλαντικά και τυριά απ’ όλη τη χώρα (αλλά και από την Ιταλία και την Ισπανία), που δεν έχεις συχνά την ευκαιρία να γευτείς, όπως το κασκαβάλι, από τα πιο παλιά τυριά Λήμνου (με μοσχαρίσιο παστράμι και γλυκό σύκο σε vinsanto). Δείχνει επίσης να λατρεύει τα θαλασσινά, όπως εμείς άλλωστε, και φουλάρει μια Ocean Salad σκέτη αμαρτία με γαρίδες, καβούρι και φρέσκο σολομό ή επινοεί ένα Cheesecake εντελώς πρωτότυπο με σολομό Gravlax, καβούρι, φύκια, χαβιάρι χελιδονόψαρου μελάνι σουπιάς και μαγιονέζα wasabi.

 

 

Στο Paladar θα έρθεις από νωρίς για ένα γερό πρωινό με ομελέτες και pancakes, θα κάνεις το μπάνιο σου στην οργανωμένη παραλία του και θα μείνεις μέχρι αργά το βράδυ για να πιεις στην επιβλητική μπάρα κοκτείλς και ποτά της αρεσκείας σου.

Να ξέρεις επίσης ότι κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα διοργανώνουν γευσιγνωσίες κρασιού (το αγαπούν και το αποδεικνύουν με μια τεράστια λίστα με 150 περίπου ετικέτες!) και κάθε Τετάρτη ένα αφιέρωμα στους πιο γνωστούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές, με μια μεγάλη έκπληξη όμως: σερβίρουν και πιάτα που ο σεφ από την εμπειρία του γνωρίζει ότι είναι τα αγαπημένα κάποιων από αυτούς – κάπως έτσι μάθαμε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης τρώει φιλέτο παγιάρ. Το Paladar βραβεύτηκε με το Gold Award of Quality & Taste στα Estiatoria.gr Premium Awards 2018 και θα σε εντυπωσιάσει όχι μόνο με τις γαστρονομικές ανησυχίες του, αλλά και με τον υπεράνετο και μοντέρνο χώρο του.

Λεωφόρος Ποσειδώνος, παραλία Λουτρακίου, 2744023380

Facebook

Best of internet