Quantcast
POLITIX

Επιχείρηση Viral: Αυτό μας έλειπε, ένας σερίφης influencer

Πώς ένας YouTuber και ένας TikToker αστυνομικός ντύθηκαν FBΙ για μια μέρα (και κάμποσα views)


Κώστας Αρβανίτης · 31 Ιανουαρίου 2024

Ένας ινφλουένσερ – ιδιωτικός ντετέκτιβ, ένας τσοσμπά – TikToker και η Αναστασία Γιουσέφ (η ιδιότητά της είναι Αναστασία Γιουσέφ). Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο με οποιοδήποτε από τα τρία αστεράκια στο ρόλο του Πόντιου, αλλά είναι πιο αστείο κι από ανέκδοτο.

Είναι ακόμη πιο αστείο γιατί αυτή είναι η τελευταία λέξη στη δημιουργία content που έχει να δείξει η δύστυχη Ελλάδα του 2024. Και το ακόμη πιο αστείο είναι ότι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ένας από τους αρχαιότερους κανόνες του ίντερνετ και των media γενικά: Και οι haters τα ίδια κλικς δίνουν.

Εν αρχή ην ο Κοψιάλης

Άμα δε βλέπετε έτσι κι αλλιώς Κοψιάλη υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να τον θυμάστε από τότε που έφαγε cancel (η μάλλον σύντομη ζωή ακόμη κι αυτού του σχετικά εύκολου cancel καλό θα ήταν να προβληματίσει τους φίλους της πρακτικής, αν θέλετε τη γνώμη μας) επειδή αποφάσισε να κάνει μια δημόσια παρέμβαση για ένα από τα πρώτα ονόματα που είχαν ακουστεί στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, το είδος της παρέμβασης που φέρει το όνομα γνωστού είδους λευκής ηλεκτρικής συσκευής στην κατασκευή της οποίας διακρίνονται οι Γερμανοί.

Τέλος πάντων, ο Κοψιάλης γύρισε πολύ γρήγορα από το cancel και τους 100k followers που είχε χάσει και συνέχισε τις συνεντεύξεις με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας όπως ο Τάσος Ποτσέπης και η Ιωάννα Τούνη. Κάπου κάπου έκανε και κάτι καταγγελίες με κοινωνικό πρόσημο τύπου κλέβουν τα εφόδια των πυρόπληκτων, αλλά βασικά έχει βρει το niche του στον ρόλο της αρσενικής Τατιάνας Στεφανίδου του ίντερνετ.

Όλα αυτά μέχρι που ήρθε η ώρα να κάνει Χόλιγουντ και πιο συγκεκριμένα, φιλμ νουάρ. Εδώ ο Κοψιάλης βρήκε τον τέλειο συνεργάτη στο πρόσωπο του πιο viral τσέου της εποχής μας και κολλητού του content creator, του Βαγγέλη Μπαταρλή. Ο Βαγγέλης Μπαταρλής είναι Instagrammer, TikToker, δίνει Καλές Απόψεις σε μορφή βίντεο για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και γενικά μας κάνει να σκεφτόμαστε με συμπάθεια τις φάσεις που δε μαθαίνεις πρόσωπο ή ονοματεπώνυμου τσέου (πχ ΜΑΤατζή ακόμη κι αν έχει δείρει ολόκληρο νηπιαγωγείο) ούτε αν είσαι ο Ιησούς Χριστός την Ώρα της Κρίσεως.

@vaggelisbatarlis #policia #police #policeofficer #greece🇬🇷 #fy #fypシ ♬ πρωτότυπος ήχος – BATARLIS


Επιχείρηση viral

Όπως θα έχετε μάθει μέχρι τώρα, το στόρι εδώ είναι ότι ο Κοψιάλης είχε από πρώτο χέρι τις πληροφορίες για τον συλληφθέντα που είχε τη γνωστή επικοινωνία με τη 13χρονη, διότι επικοινώνησε μαζί του. Ο YouTuber και οι συνεργάτες του προφανώς εκτίμησαν εξαρχής σωστά ότι η ιερότητα του σκοπού (τα παιδιά μας κινδυνεύουν από ανώμαλους στο ίντερνε) προφανώς θα καλύψει αρκετά εύκολα τον βαθιά κλόουν χαρακτήρα της όλης επιχείρησης: Το άτομο που συνελήφθη έγινε δεκτό από δύο τυχαίους τυπάδες με 0 αρμοδιότητα και ακόμα πιο 0 ετοιμότητα για το ενδεχόμενο στραβώματος της κατάστασης, σε έναν χώρο που ήταν όμως άψογα προετοιμασμένος για γύρισμα. There is no business like show business.

Σε κάποιο σημείο λοιπόν εμφανίζεται η ΕΛΑΣ, με έναν από τους αστυνομικούς να είναι φυσικά ο κολλητός. Οι αστυνομικοί εντέλει συνέλαβαν τον 43χρονο, αποδεχόμενοι πολύ φυσιολογικά ότι η όλη φάση ΚΑΙ βιντεοσκοπείται ΚΑΙ θα ανέβει και στο YouTube, προφανώς για να καλύψει νομικά τον Κοψιάλαρο και όχι για να κάνει ένα εκατομμύριο views (είμαστε κοντά σε αυτό αδέρφια). Σε κάποια φάση μιλάει και ο περίφημος κολλητός με τη φωνή και το πρόσωπο θολωμένα, για να προστατευτεί η ταυτότητά του.

Ο αδερφάκος σίγουρα θα αισθάνεται πολύ άσχημα, μας πήρε μόλις μία μέρα να μάθουμε ποιος είναι.

Νικολούλη 2.0;

Εμείς από τη μεριά μας  θα το ξαναπούμε, το κόλπο δούλεψε. Ακόμα και η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξαιρετικά αμήχανη θέση γιατί ενώ θα πρέπει να κάνει κάτι για το όλο show, μεγάλη μερίδα του κοινού προφανώς έχει ήδη τσιμπήσει από το θάρρος και την εφευρετικότητα του σερίφη Κοψιάλη που κατάφερε να τσιμπήσει τον παιδόφιλο κλπ. Το κράτος αδιαφορεί, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας κλπ κλπ. Το ξέρετε το στόρι.

Η ΓΑΔΑ έβγαλε μια λιτή ανακοίνωση επί του θέματος, ενώ υποτίθεται ότι έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από τους προϊστάμενους των υπηρεσιών που ανακατεύτηκαν και έχει διατάξει ΕΔΕ για τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι, σχετικά με βιντεοληπτικό υλικό που αναπαράγεται στο διαδίκτυο καθώς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο οποίο εμφαίνεται η σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους, έχει διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης.»

Clown country. Το ζουμί είναι ότι δεν έχουμε καν κάτι τύπου Νικολούλη για την εποχή του YouTube, αλλά την γενετικά τροποποιημένη εκδοχή της: Η κυρία Αγγελική έκανε έρευνες για υποθέσεις που η Αστυνομία δεν είχε ασχοληθεί ή είχε παρατήσει και έπαιρνε το clout από αυτές, όμως εδώ έχουμε στην πραγματικότητα μια συμπαραγωγή της ΕΛΑΣ με έναν από τους πιο φίρμα influencers της χώρας.

Το ότι δεν είχε ή έχει την έγκριση της ΓΑΔΑ ή του Αρχηγείου μικρή σημασία έχει, για να μην πούμε ότι κάνει το πακέτο ακόμη πιο γοητευτικό: Ένας ενεργός πολίτης και ένας δραστήριος αστυνομικός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μπουζουριάσουν έναν παιδόφιλο αγνοώντας την αδιάφορη και σάπια ιεραρχία της Αστυνομίας!! Άραγε, το μέλλον είναι ότι οι άνθρωποι που παλιά για να βρουν το δίκιο τους πήγαιναν στη Νικολούλη και στον Τριανταφυλλόπουλο, στο μέλλον θα πηγαίνουν πχ στην Ιωάννα Τούνη;

Ασχολίαστο εντωμεταξύ το τι θα γίνει αν κάποιος πολίτης (ή ακόμη και φωτορεπόρτερ) πάει να τραβήξει βίντεο έναν ξυλοδαρμό από την ομάδα ΔΡΑΣΗ.

Καλωσήρθατε στο Κοψιάλιγουντ, αγαπητές φίλες και φίλοι.

 

 

Best of internet