Quantcast
THE STREAM

Μακρόν: «Για τα μπάχαλα στη Γαλλία φταίνε τα video games και τα social media»

Την ερμηνεία ενός 80χρονου παππού από τις Κάννες έδωσε για τις ταραχές στη χώρα του ο Γάλλος πρόεδρος


THE NEWSROOM · 30 Ιουνίου 2023

Αντίληψη κατάστασης πολιτικού μεγάλου βεληνεκούς δείχνει ο Εμανουέλ Μακρόν, αγαπητές φίλε και φίλοι. Αντιμέτωπος με άλλον έναν γύρο εξεγερσιακών καταστάσεων στη Γαλλία μετά τη δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από πυρά αστυνομικού την Τρίτη 27/6 στην πόλη Ναντέρ, ο Γάλλος πρόεδρος εντόπισε πολύ γρήγορα τι φταίει και άρα τι πρέπει να γίνει.

Έτσι, σήμερα Παρασκευή 30/6 κάλεσε τις μεγάλες πλατφόρμες social media όπως το TikTok και το Snapchat να «συνεργαστούν» με τις Γαλλικές αρχές μήπως και ηρεμήσει η κατάσταση. Όπως είπε:

«Οι social media πλατφόρμες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών.»

Συνέχισε λέγοντας ότι τα social media όχι μόνο βοηθούν τους διαδηλωτές να οργανωθούν, αλλά επίσης οδηγούν τους νέους ανθρώπους σε «μιμητικές» συμπεριφορές. Σα να λέμε, όπως τα ωραία memes, αλλά σπας το δικό σου περιπολικό. Επίσης, ο Μακρόν κατηγόρησε και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για την κατάσταση, λέγοντας το εξής:

«Καμιά φορά φαίνεται σα να ξαναζούν στους δρόμους τα video games που τους έχουν δηλητηριάσει.»

Εντέλει, είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τα κοινωνικά δίκτυα για να αφαιρούνται «τα πιο ευαίσθητα είδη περιεχομένου» και επίσης ζήτησε από τις ιδιοκτήτριες εταιρείες να δίνουν στις γαλλικές αρχές την ταυτότητα «όσων τα χρησιμοποιούν για διέγερση σε βία και αναταραχή». Καθόλου αυταρχικά πράγματα, nothing to see here.

Το σουρεάλ είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι συγκρούσεις στη Γαλλία είναι εξίσου συνηθισμένες με τις περιόδους ηρεμίας – μόλις πριν λίγους μήνες είχαμε τις μεγάλες ταραχές για το συνταξιοδοτικό. Ο Μακρόν λογικά δε συμφωνεί, αλλά αν μη τι άλλο, παράγουν τις πιο εξωφρενικές εικόνες:

 

Best of internet