Quantcast
THE STREAM

Εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να προκαλέσει η ευρωμεταγραφή του Παπανώτα

Ο άνθρωπος κατάφερε να κάνει προβληματικές δηλώσεις με το που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του


THE NEWSROOM · 18 Απριλίου 2024

Σε εμφύλιο πόλεμο κατάφερε να σύρει τους Συριζαίους η μεταγραφή του Δημήτρη Παπανώτα. Προ ημερών και με αφορμή το beef του με τη Νόνη Δούνια, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε τις εξής καθόλου καραμπινάτα σεξιστικές δηλώσεις στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά:

«Η κυρία Δούνια έχει πάθει αυτό που έχουν πάθει πολλοί τελευταία, το να συγχέουνε τα δικαιώματα των γυναικών σε οτιδήποτε μιλάμε. Αυτό είναι μια υστερία. Κόψτε αυτή την υστερία γιατί δεν ζούμε στο Ιράν. Ζούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. […] Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα. Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της. Στις δουλειές μια χαρά τις μεταχειρίζονται, μια χαρά έχουν μισθούς.»

Η πρώην υποψήφια βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Ελεφάντη βγήκε στη σέντρα μιλώντας για απαράδεκτες και σεξιστικές δηλώσεις:

 

Ενώ κράξιμο έριξε επίσης και το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος και βουλευτίνα της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου:

«Σε προηγούμενες δηλώσεις του υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι στην Ελλάδα η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα, ‘εκτός αν πάρει κάποιον σατράπη που την κακοποιεί και η ίδια κάθεται και το ανέχεται, οπότε είναι πρόβλημα ΤΗΣ’.

Οι απόψεις αυτές δεν είναι νέες στον δημόσιο λόγο, έρχονται από πολύ παλιά. Στην Ελλάδα, που για όσους δεν βλέπουν πρόβλημα, να τους ενημερώσω ότι είναι ουραγός στον δείκτη ισότητας των φύλων. Αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό.»


Ο ίδιος ο Παπανώτας αντεπιτέθηκε μιλώντας για κοπτοραπτική, η οποία βέβαια δεν δίνει καμία εξήγηση για το πως άλλαξαν τα λόγια του αλλά δεν πειράζει. Το τέλειο πάντως είναι ότι στο σχετικό ποστ – απάντηση παρέθεσε και ποσοστά από τα analytics του Instagram (μαζί με μια φώτο του), με τα οποία υποθέτουμε θέλει να πει ότι το κοινό του είναι κατά βάση γυναικείο (~75%), οπότε λογικά δεν είναι μισογύνης γιατί τον παρακολουθούν πολλές γυναίκες. Φο βε ρός.


Για ψήφους δεν ξέρουμε, το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει πολύ κόντεντ από αυτόν.

Best of internet