Quantcast
THE STREAM

Τη δημιουργία αστυνομίας με άλογα ανακοίνωσε ο Νότης Μηταράκης, ιππότης του Προπο

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αποφασίζει να πιστολιάσει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία


THE NEWSROOM · 12 Ιουλίου 2023

Φώτο: Η Έφιππη Αστυνομία της Ρόδου

Αν μη τι άλλο, η ΕΛΑΣ δε σταματάει να δίνεις ειδήσεις αγαπητές φίλες και φίλοι. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός ΠροΠο Νότης Μηταράκης είμαστε μπροστά σε μεγάλες εξελίξεις, εκ των οποίων η μία αφορά ένα αστυνομικό σώμα που (θα σταματήσει να) υπάρχει και η άλλη ένα που βρίσκεται στα σκαριά.

Όσον αφορά το πρώτο, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο κέντρο μελετών (ΚΕΜΕΑ) ο υπουργός πρακτικά είπε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία θα καταργηθεί με τους 1060 αστυνομικούς που είχαν ενταχθεί σε αυτή να απορροφούνται στους ειδικούς φρουρούς. Ήδη από χτες ο υπουργός – χριστουγεννιάτικη μπάλα είχε πετάξει μια σπόντα ότι η Παν. Αστυνομία ίσως δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα:

«Tο πλαίσιο της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επανεξετάζεται και πως θα πρέπει τα ίδια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην φύλαξή τους, καθώς δεν είναι ο ρόλος της Αστυνομίας αυτός, αλλά να παρεμβαίνει σε περιστατικά αξιόποινων πράξεων.»

Ενώ σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε ότι η Αστυνομία δεν χρειάζεται ρόλο θυρωρού:

«Δεν θα μπαίνει μέσα στα πανεπιστήμια για να κάνει τον θυρωρό. Ο ρόλος της Αστυνομίας θα είναι επικουρικός και θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται.»

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΛΑΣ σε ρόλο θυρωρού στα ΑΕΙ ήταν ιδέα ακριβώς αυτής της κυβέρνησης, η οποία έγινε πράξη το 2021. Εντέλει αποφάσισαν να την πιστολιάσουν, αλλά όχι πριν γίνει ένας ολόκληρος χαμός δεδομένου ότι μέχρι και οι πρυτάνεις διαφωνούσαν.

Όσον αφορά το δεύτερο σώμα, θα πούμε απλά ότι ήρθε η ώρα να περάσει και η ΕΛΑΣ την Bojack Horseman φάση της. Πιο συγκεκριμένα, ο Ν. Μηταράκης εξήγγειλε την δημιουργία έφιππης αστυνομίας με 6 άλογα και 10 αστυνομικούς καβαλάρηδες, οι οποίοι δε θα περιπολούν αλλά θα κάνουν τις ατραξιόν σε σημεία με πολύ τουρισμό.

Είπε επίσης, ότι έχει ήδη υπογραφεί η σχετική απόφαση. Οι μπατσοκαβαλάρηδες θα μπουν στη ζωή της Αθήνας από το 2024 και θα συμμετέχουν κυρίως σε παρελάσεις και άλλα αντίστοιχα σκηνικά.

Καταλαβαίνε τι πρέπει να περιμένουμε, δηλαδή:

 

 

Best of internet