Quantcast
THE STREAM

Με πέσιμο μηχανής ΔΕΛΤΑ πάνω σε φοιτήτρια ξεκίνησε η ΕΛΑΣ την ακαδημαϊκή σεζόν

31 Αυγούστου και η Ελληνική Αστυνομία για άλλη μια φορά έπαιξε Carmageddon με τους φοιτητές του ΕΜΠ


THE NEWSROOM · 1 Σεπτεμβρίου 2023

Τη signature κίνησή της για τραυματισμό διαδηλωτών και άσχετων παρευρισκόμενων παρουσίασε για άλλη μια η ομάδα ΔΡΑΣΗ της Ελληνικής Αστυνομίας. Το πέσιμο συνέβη στο μετέπειτα της εκκένωσης κατειλημμένου χώρου (πολιτικού στεκιού) στην Σχολή Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. Όταν άτομα μαζεύτηκαν στο σημείο για να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση, η ΕΛΑΣ έκανε μαζική επέμβαση με ΜΑΤ και ΔΡΑΣΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, τραυματισμοί και 20+ προσαγωγές.

Σε εκείνο ακριβώς το σημείο ήταν που μια μηχανή της ΔΡΑΣΗ έπεσε πάνω σε μια φοιτήτρια με αποτελέσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, μια κίνηση που σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει ξανά και ξανά στο παρελθόν:


Σύμφωνα δε με την ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η φοιτήτρια απλά πέρναγε από το σημείο για το μάθημά της:

«Το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, την ώρα που σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας αστυνομικός χτύπησε και τραυμάτισε μία φοιτήτρια, ενώ η νεαρή μετέβαινε προς τη σχολή της για να δώσει μάθημα στα πλαίσια της εξεταστικής.

Την παρέσυρε μηχανή της ομάδας ΔΕΛΤΑ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Πολλά από τα άτομα που έχουν προσαχθεί είναι φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες που έτυχε να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο.»

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες ήρθε για να παραλάβει την τραυματισμένη φοιτήτρια:



Ευτυχώς δεν έκαναν επέμβαση σε κανένα δημοτικό σα να λέμε.

Best of internet