Quantcast
THE STREAM

Προφυλακίστηκαν οι 3 συνοριοφύλακες από τα Lidl στον Έβρο

Όταν προφυλακίζεσαι επειδή προφυλάκισες


THE NEWSROOM · 1 Σεπτεμβρίου 2023

Στη φυλακή θα οδηγηθούν τελικά οι 3 άντρες που έγιναν γνωστοί ως σερίφηδες του Έβρου επειδή είχαν πρακτικά απαγάγει 13 μετανάστες σε ιδιόκτητο τρέιλερ – DIY κελί. Αφότου απολογήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν διαφωνήσει, οπότε η προσωρινή τους μοίρα ήταν ο κατ’οίκον περιορισμός.

Σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν μετά τη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποφάσισε την προφυλάκισή των 3 Αλεξανδρουπολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 13 μετανάστες που είχαν κατηγορηθεί για απόπειρα εμπρησμού έχουν αφεθεί ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο 45χρονος που πρακτικά ενοχοποίησε τον εαυτό του ανεβάζοντας το σχετικό βίντεο στα social media κατηγορείται και για οπλοφορία, οπλοχρησία, αλλά και για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων ως ιδιοκτήτη του οχήματος. Οι άλλες κατηγορίες είναι διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο.

Στην κατάθεσή του ο 45χρονος είχε δηλώσει το εξής:

«Θεωρώ ότι έκανα το καθήκον μου και τίποτα παραπάνω.»

Καλή τύχη σε αυτό.

 

 

Best of internet