Quantcast
THE STREAM

Το ωραιότερο άρωμα πόλης στην Ευρώπη έχει η Αθηνάρα, νέα μελέτη υποστηρίζει

ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ ΠΟΝΑΤΕ


THE NEWSROOM · 19 Απριλίου 2024

Γούστα είναι αυτά αγαπητές φίλες και φίλοι. Μπορεί αυτό να μην το πιστεύει ούτε ένας κάτοικός της, ακόμη κι αν μένει ξέρωγω στη μέση του Ζαππίου, αλλά στην ιστοσελίδα HAYPP (ασχολείται με προϊόντα νικοτίνης και vaping και άλλα τέτοια) πιστεύουν ότι η Αθήνα έχει το πιο ωραίο άρωμα στην Ευρώπη. Σε μελέτη που πραγματοποίησαν, εξέτασαν 30 μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη και βρήκαν ότι η Αθήνα μας αξίζει την πρώτη θέση.

Όπως αναφέρει η μελέτη:

«Γνωστή για τις ζωντανές αγορές της και τη διατροφική της κουλτούρα, το άρωμα της φρεσκάδας, των αρωματικών φυτών και της παραδοσιακής της κουζίνας στον αθηναϊκό αέρα, δημιουργούν μία αξέχαστη αρωματική εμπειρία.»

Διαβάζοντας αυτά εντείνεται μια αίσθηση που έχουμε ότι οι άνθρωποι με κάποιον τρόπο έχουν καταστρέψει τα ρουθούνια τους, αλλά ας το συζητήσουμε τέλος πάντων. Οι παράγοντες που έλαβαν υπόψη οι ερευνητές είναι η καθαριότητα και το ποσοστό των ανθοπωλείων, των αρτοποιείων και των αρωματοπωλείων. Ακόμα κι έτσι, συνεχίζει να μη πολυβγάζει νόημα, αλλά όπως όλα δείχνουν μίλησαν τα ποσοστά.

Πιο συγκεκριμένα, η Αθήνα πήρε βαθμολογία 8.3/10 γιατί διαθέτει 31 ανθοπωλεία και 22 αρωματοπωλεία ανά 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άρα, ακόμη και με την κάπως περίεργη κατάσταση στην καθαριότητα, εκτός αν μετράνε και τα αρώματα από σπάνιες ζυμώσεις σκουπιδιών. Oh wait, η ίδια μελέτη υποστηρίζει ότι η πρωτεύουσα της Ελλάδας σκίζει από καθαριότητα και έτσι πήρε 56.2 στον Δείκτη Περιβαλλοντικών Επιδόσεων. Κάπως έτσι, η Αθήνα βγήκε πρώτη πάνω από το Παρίσι και τη Ζυρίχη. Αυτή είναι η λίστα με τις πρώτες 10 πόλεις :

1. Αθήνα, Ελλάδα
2. Παρίσι, Γαλλία
3. Ζυρίχη, Ελβετία
4. Δουβλίνο, Ιρλανδία
5. Λουξεμβούργο
6. Λευκωσία, Κύπρος
7. Κοπεγχάγη, Δανία
8. Βουκουρέστι, Ρουμανία
9. Βαλέτα, Μάλτα
10. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Τι νομίζατε, ότι είμαστε τίποτα τυχαίοι;

 

Best of internet