Quantcast
THE STREAM

Υπερβολικά πιστή Λαρισαία πήγε να βάλει φωτιά σε παρεκκλήσι γιατί άναψε 58 κεριά

Δεν μάθαμε αν το περιστατικό συνέβη στο παρεκκλήσι του Άι-Γιάννη του Εμπρηστή ή κάτι τέτοιο


THE NEWSROOM · 3 Ιουλίου 2023

Πολύ κοντά στο να πετύχει τον πρώτο ορθόδοξο εμπρησμό έφτασε μια κυρία στη Λάρισα. Μάλιστα, σύμφωνα με το onlarissa.gr το περιστατικό μαθεύτηκε αφού το διηγήθηκε εφημέριος μεγάλου Ιερού Ναού στη Λάρισα και συνέβη σε κοντινό παρεκκλήσι. Ο δε σκοπός του ήταν να πειστούν οι πιστοί (pun intended) να μην ανάβουν πάρα πολλά κεριά.

Όπως είπε, όλα ξεκίνησαν με μια κυρία που μπήκε στο μικροσκοπικό παρεκκλήσι για να ανάψει ένα κερί και να προσευχηθεί. Κάποιος άλλος που περίμενε στην ουρά παρατήρησε μια υπολογίσιμη καθυστέρηση, οπότε τον έπιασε ένα άγχος. Τελικά η κυρία βγήκε, αλλά όταν μπήκε ο ίδιος στον χώρο διαπίστωσε ότι η κυρία είχε κάτσει τόση ώρα γιατί άναψε 58 κεριά, με τη θερμότητα που εξέπεμπαν να είναι τόσο δυνατή που η ατμόσφαιρα θύμιζε πυρκαγιά. Έτσι, άρχισε να καταστρέφει το έργο της κυρίας (κοινώς, να τα σβήνει) για να μην πάρει φωτιά όλο το παρεκκλήσι.

Όπως είπε:

«Έλεος! Ανάψτε ένα κεράκι, αρκεί για όλους! Θα πάρουμε φωτιά! Ούτε εμείς, ούτε οι επίτροποι μπορούν να φρουρούν την εκκλησία 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

Αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος να αντιληφθεί το τι συνέβη σε έναν τόσο μικρό χώρο, θα είχαμε πάρει φωτιά!»

Best of internet