Quantcast

Είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ο Βλάσης Τσάκας του Σύριζα;

Ή μήπως είναι κάτι ακόμα καλύτερο;

THE NEWSROOM

23 Σεπτεμβρίου 2023

Όσο το φαινόμενο Στέφανος Κασσελάκης σαρώνει την Ελλάδα και τις εσωκομματικές του Σύριζα, κάποιοι συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε: «Τι γίνεται ρε παιδιά;» Η αλήθεια είναι ότι ο Κασσελάκης μαζί με τα δύο σ του επιθέτου του έχουν εισβάλει στην επικαιρότητα πολύ απότομα. Ένας τύπος που οι 99.9/100 δεν γνώριζαν μέχρι πριν μερικές μέρες, σήμερα είναι το grande φαβορί για να ηγηθεί του Σύριζα στην μετά Αλέξη Τσίπρα εποχή και σύσσωμη η μιντιακή Ελλάδα ασχολείται με πως πίνει τον καφέ του, πόσα χιλιόμετρα γράφει στο τρέξιμο κι αν του αρέσουν τα γεμιστά ορφανά. Όλα αυτά μας έβαλαν σε σκέψεις. Πρώτα απ’ όλα σκεφτήκαμε ότι ίσως θα μπορούσαμε να βάζαμε κι εμείς υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές του Σύριζα. Έτσι για τη φάση. Δεύτερον αναρωτηθήκαμε πως γίνεται κάποιος που έρχεται από την Αμερική, έχει μια fake γιαγιά που ψηφίζει Μητσοτάκη και δεν είναι καν βουλευτής του κόμματος μπορεί να πείσει τόσο κόσμο ότι είναι ο man for the job. Αυτό που όμως δεν μπορέσαμε να βγάλουμε με τίποτα από το μυαλό μας δεν ήταν κάτι από αυτά.

Ήταν ο Βλάσης Τσάκας. Ένας άνρθωπος που εμφανίστηκε εξίσου από το πουθενά το 2012 μαζί με κάτι Άραβες επενδυτές οι οποίοι θα αγόραζαν τον Παναθηναϊκό και θα έκαναν τη Σίτι να μοιάζει με μπακάλικο μπροστά του. Σε μια δύσκολη εποχή που τα διοικητικά του συλλόγου ήταν κάπως μπερδεμένα, ο Τσάκας έσκασε μύτη, υποσχέθηκε μεγαλεία, έφερε έναν random Άραβα τον οποίο παρουσίασε ως πρίγκιπα και έφτασε σε σημείο να αποθεώνεται από φίλους της ομάδας έξω από το ΟΑΚΑ. Ο πρίγκιπας του Τσάκα θα αγόραζε παίκτες όπως Ροναλντίνιο με τα ψιλά που είχε ξεχασμένα στο πορτοφόλι του και εκείνη την εποχή όλη η Ελλάδα ασχολούταν με τον μυστηριώδη agent που εμφανίστηκε με ένα ταξί στα γραφεία της ΠΑΕ για να αλλάξει τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το φαινόμενο Τσάκας μας απασχόλησε για περίπου 1.5 χρόνο όταν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον αποχαιρέτησαν με μερικά γιαούρτια σε μια συνέντευξη τύπου και αντί για Άραβα πρίγκιπα ανέλαβε τελικά ο Γιάννης Αλαφούζος.

Η σκασιά Κασσελάκη στην υπέροχη ελληνική πραγματικότητα είναι τόσο ξαφνική και τόσο δυναμική όσο εκείνη του Τσάκα. Η ένταση με την οποία μαγνητίζουν το ενδιαφέρον μας ανάλογα ισχυρή. Μόνο που σε αντίθεση με τον επίδοξο αναμορφωτή του Παναθηναϊκού, ο Κασσελάκης λογικά θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όραμά του. Φαίνεται ότι θα του την δώσουν απλόχερα τα μέλη του κόμματος που τον εμπιστεύονται για την επόμενη μέρα και βλέπουν στο πρόσωπό του τον ηγέτη που θα οδηγήσει την αριστερά ξανά σε μονοπάτια εξουσίας. Ακόμη κι αν πριν λίγους μήνες δεν του εμπιστεύτηκαν ούτε μια θέση στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει περισσότερο χρόνο και ενέργεια να focuσάρει στο make Σύριζα great again. Ακριβώς ότι ήθελε να κάνει ο Τσάκας με τον Παναθηναϊκό και κάποιοι βιαστικοί δεν τον άφησαν.

Best of internet